3 Vinkkiä lainaamiseen

Lainaamiseen voidaan soveltaa monen monituisia vinkkejä ja jippoja. On erilaisia lainanhakijan muistilistoja sekä monia eri ohjeita. Tässä kuitenkin 3 hieman erilaista neuvoa, joita suosittelemme pohtimaan, kun olet lainaa hakemassa.

  1. 3 vinkkiä lainaamiseenHae lainaa useasta paikasta. Lainan hakeminen on yleensä täysin ilmaista. Tämän takia sinun ehdottomasti kannattaa hakea lainaa useasta eri paikasta ja katsoa mistä saat parhaimman lainatarjouksen. Eri yrityksien lainojen korot, laina-ajat sekä lainan myöntämisperusteet vaihtelevat huomattavasti ja hakemalla vain yhdestä paikasta heität rahaa hukkaan! Lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään ja voit lainapäätöksen jälkeen joko hyväksyä lainan tai jättää kyseisen lainan ottamatta ja valita toisen.
  2. Mitä suuremman lainan otat, sitä halvempi se on. Pienemmät pikalainat ja pikavipit ovat erittäin kalliita lainoja. Vuosikorko niissä vaihtelee yleensä 300-700% välillä, mikä on tietysti erittäin paljon korkeampi kuin missä tahansa kulutusluotossa. Näin ollen kannattaa ottaa kerralla mieluummin enemmän lainaa kuin sillä hetkellä kokee tarpeelliseksi, kuin vähemmän. Pikavipeissä on vielä tavallisen vuosikoron lisäksi suhteellisen suuret käsittely ja/tai lainanhakemisesta aiheutuvat kulut. Näin ollen kannattaa mieluummin ottaa vaikka 1000€ kulutusluotto, koska suhteessa maksat rahasta silloin paljon vähemmän.
  3. Mitä pidemmälle ajalle lainan otat, sitä kalliimmaksi se tulee. Laina-ajat vaihtelevat pienissä pikavipeissä muutamasta viikosta suurempien kulutusluottojen muutamiin vuosiin. Jos tiedät pystyväsi maksamaan lainan suhteellisen pian takaisin, kannattaa valita mahdollisuuksien mukaan lyhyt maksuaikataulu. Tällä tavalla et maksa lainasta turhaan ja pääset mahdollisimman pienillä kuluilla!

 


Viimeksi muokattu: