Edullisin laina pienellä korolla - hae heti halpaa lainaa netistä

Halvin laina netistä

Netin halvin laina löytyy alapuolella listatusta taulukosta. Vertailimme yli 70 Suomalaista lainapalvelua, ottaen huomioon kaikki korot ja kulut. Todelliseen vuosikorkoon sisältyy lainan kaikki kustannukset, joten valitsemalla lainan pienellä korolla, voit olla varma, että päädyit edullisimpaan lainaan.

Netistä saatavat edulliset lainat myönnetään lähes poikkeuksetta heti ilman vakuuksia tai takaajia. Korkoprosentti pienissä 50 - 2000 euron lainoissa on aina alle 50%, suurempaa lainaa voit hakea pienellä 4.99% korolla alkaen. 


Hae Edullinen Laina

Valitse alapuolelta itsellesi sopiva edullinen laina. Hakemuksen täytät netissä ja lainatarjouksen saat yleensä heti. Tarkista lainatarjouksesta onko lainassa todella edullinen korko sekä matalat kustannukset. Hakemuksen jättäminen useampaan lainapalveluun kannatta, sillä hakemuksen jättäminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään. Tällä tavalla saat useita lainatarjouksia, joista voit valita halvimman luoton.

LainapalveluMaksimilainaMaksimi Laina-aikaMinimikorkoTutustu
Fixura20000€6v2.9 Tutustu
Kulutusluotto.com60000€15v4 Tutustu
Haelaina.fi60000€15v4 Tutustu
Lainaaheti.fi60000€15v4 Tutustu
Lainapaikka60000€15v4.19
Rahoituslaitos60000€20v4.19 Tutustu
Vippi.org60000€15v4.4 Tutustu
Luottoheti.fi60000€15v4.5 Tutustu
Lainarahoitus60000€15v4.5
Rahalaitos70000€15v4.6 Tutustu

Halvimmat lainat 2022

Tutustuimme suureen valikoimaan lainatuotteita ja kilpailutimme lainat löytääksemme sen kaikista halvimman lainan vuonna 2022. Pidemmittä puheitta, tässä edullisimmat pikalainat vuodelle 2022:

  1. Vippi.org on edullinen lainantarjoaja
  2. Rahoituslaitos.fi saa halpaa luottoa
  3. Haelaina.fi tarjoaa edulliset pikalainat nopeasti
  4. Lainapaikka.fi edullinen lainatarjous

Täytä lainahakemus ylläoleviin lainapaikkoihin ja saat usean lainatarjouksen - näin voit valita pienikorkoisimman lainan ja säästää rahaa lainan kuluissa ja koroissa.


Mikä on edullista lainaa?

Laina voi olla halpaa tai kallista.


Miten lainan hinta muodostuu?

Lainan hinta määrittyy sen mukaan, paljonko siitä pitää maksaa itse lainasumman lisäksi lisäkuluja. Nämä lisäkulut tyypillisesti koostuvat lainan koroista, tilinhoitomaksuista, nostomaksuista ja muista vastaavista lainan oheiskuluista.


Lainaa pienellä korolla

Tavoite halpaa lainaa etsiessä on saada laina mahdollisimman pienellä korolla. Korkoprosentti, erityisesti todellinen vuosikorko, kertoo sinulle kuinka paljon joudut maksamaan lainasumman lisäksi luottoyhtiölle. Pienikorkoisen lainan valittuasi, voit yleensä olla tyytyväinen, sillä lainan kulut ovat todennäköisesti myös edullisimmasta päästä. Tarkastele siis aina ensiksi rahoitusyhtiön ilmoittamaa korkoa ja ota matalakorkoinen laina.


Miksi valita halpa laina?

Yleensä jotakin hankittaessa kalliimmalla hinnalla voi saada laadukkaamman tuotteen, mutta lainoihin tämä ei päde.

Raha on aina rahaa ja edullinen laina on tottakai se järkevin ratkaisu. Tosin kalliimpaa lainaa ottamalla voi mahdollisesti saada lainan joustavammilla ehdoilla, mutta muuta hyötyä kalliimman lainan ottamisesta ei ole. Sen vuoksi kuluttajan kannalta onkin käytännössä aina hyödyllisintä ottaa edullisin laina, mikä on saatavilla.


Lainapalveluiden tarjonta

Kuluttajan onneksi tänä päivänä monet firmat tarjoavat yksityishenkilölle mahdollisuuden ottaa kohtuuhintaista lainaa jopa ilman vakuuksia. Tarjontaa on runsaasti, mikä tarkoittaa sitä, että halvin laina voi olla jopa hyvinkin edullinen. Jotkut firmat jopa tarjoavat uusille asiakkailleen ensimmäisen lainan ilman mitään kuluja tai korkoja.


Minkä takia edullinen laina kannattaa ottaa netistä?

Edullisin Laina Kannattaa Hakea Netistä

Pankin konttoreihin lakki kourassa neuvottelemaan meno ei enää kerta kaikkiaan ole nykyaikaa.

Nopeimmin edullisen lainan saa sähköisesti netistä, jolloin lainahakemuksen tekeminenkin vie vain muutaman minuutin.

Netistä myös näet kaikki saatavilla olevat lainavaihtoehdot, kuten lainojen yhdistämisen, helposti, eikä aikaa kulu kovinkaan kauan siihen, että selvittää, mistä edullisin laina löytyy.


Aika on rahaa

Myös ajassa säästää kiitettävän paljon, sillä lainapäätöksen saa normaalisti jo muutamassa minuutissa, kun lainan hakee sähköisesti.

Kiireisen ihmisen kannalta on mukava kun asiat hoituvat nopeasti kotoa käsin, eikä tarvitse tuhlata aikaa ajelemalla konttoriin paikan päälle. Kuitenkaan ei tarvitse ajatella, etteikö apua tarvittaessa saisi.

Kaikissa lainaa tarjoavissa firmoissa on töissä asiantuntevaa henkilökuntaa, johon saa kyllä tarvittaessa yhteyden. Aina siis voi kysyä laina-alan ammattilaiselta neuvoa, jos joku asia askarruttaa.


Miten edullisin laina löytyy?


Lainavertailu

Edullisin laina löytyy vertailemalla lainoja. Vertailu auttaa hahmottamaan lainan kuluja sekä antaa kokonaiskuvan siitä, millaisia lainoja voisi olla tarjolla ja mitä ne sinulle kustantaa. Lainavertailun avulla voit nopeasti tutustua eri lainapalveluihin ja niiden kuluihin. Jos vierailet vain yksittäisen luottoyhtiön kotisivuilla, voit helposti päätyä kannaltasi epäedulliseen ratkaisuun tietämättömänä muista, ehkä edullisemmista vaihtoehdoista.

Ensimmäiseen houkuttelevaan tarjoukseen ei kannata tarttua suin päin, sillä parhaiten mainostettu luottotuote ei välttämättä ole kuitenkaan se halvin laina. Monellakin sivustolla voi vertailla lainoja keskenään, mikä yleensä antaa hyvän kuvan siitä, mistä edullisin laina voisi löytyä. Halvin laina ei kuitenkaan aina ole yksilölle paras, joten mieti ennen lainanottoa mitkä ovat omat kriteerisi lainalle. Lainaehdot voivat poiketa paljonkin eri lainojen välillä, joten lainaehtoihin tulee aina tutustua huolellisesti.


Lainojen kilpailutus

Lainojen vertailu ei vie paljoakaan aikaa, jos käyttää apuna sivustoja, joille saatavilla olevat lainat on listattu. Näissä listauksissa näkyy tärkeimmät tiedot luotoista, jolloin on helppoa löytää itselleen potentiaalisimmat luotontarjoajat. Jos kuitenkin kokee, että tämä on liian aikaa vievää, voi myös kääntyä lainoja välittävien firmojen puoleen.

Nämä yritykset kilpailuttavat lainat kuluttajan puolesta, jolloin ei tarvitse liikuttaa edes pikkusormea sen eteen, että halvin laina löytyy. Lainoja välittävien yritysten palvelut ovat yleensä kuluttajille ilmaisia, sillä ne saavat palkkionsa luottoyrityksiltä, joiden lainoja ne välittävät.

 


Kannattaako ottaa monta pientä lainaa vai yksi iso?

Yleensä suositus on, että kuluttajalla olisi vain yksi kulutusluotto kerrallaan.

Pienemmissä 2000 euron lainoissa on useasti enemmän kuluja lainan elinaikana, kuin isommassa kulutusluotossa. Tämän vuoksi kannattaa pyrkiä välttämään sitä, että on useita pieniä kulutusluottoja.

Usein pienet pikalainat on mahdollistaa yhdistää yhdeksi isommaksi lainaksi, joka on pieniä yksittäisiä luottoja helpommin hallittavissa ja usein myös halvempi velkaratkaisu.

Lainaa kannattaa kuitenkin nostaa vain sen verran kuin tarvitsee. Jos tahtoo, että pahan päivän varalle on saatavissa luottoa tarvittaessa, kannattaa pyrkiä hakemaan joustoluottoa. Tässä lainatyypissä luotto myönnetään tietylle summalle, mutta asiakas voi tämän luottolimiitin sisällä nostaa lainaa aina tarpeen mukaan. Yleensä käyttämättömästä joustolainasta ei myöskään tule kuluja, joten tämä on hyvä keino saada puskuria arjen yllättäviä menoja vastaan.


Selvitä, miten laina-aika vaikuttaa takaisinmaksueriin

Lainoja tarjoavien yritysten nettisivuilla on lähes aina lainalaskurit, joiden avulla voi katsoa, miten laina-aika vaikuttaa takaisinmaksueriin.

Vaikka yleensä on edullisempaa kuluttajalle maksaa laina mahdollisimman nopeasti pois, ei kuitenkaan kannata suunnitella lainantakaisinmaksueriä liian suuriksi omaan tulotasoon nähden. Jos lainantakaisinmaksu on suunniteltu liian tiukaksi tällöin pienetkin yllättävät menot saavat kuukausibudjetin pois raiteiltaan. Tämän vuoksi on hyvä suunnitella kuukausilyhennykset maltillisesti.


Maksuvapaat kuukaudet

Toinen hyvä keino saada joustovaraa lainan takaisinmaksuun on valita luotto, jonka ehdoissa on mainittu mahdollisuus maksuvapaisiin kuukausiin. Näiden kuukausien aikana kuluttaja maksaa tyypillisesti vain korko- ja lainanhoitokuluja, joten ne tarjoavat hengähdystauon, jos eteen tulee taloudellisesti tiukempi kuukausi.

Kannattaa siis miettiä ennen lainanottoa tarkkaan, minkä suuruiseen lainanlyhennykseen on varaa ja ovatko maksuvapaat kuukaudet tarpeen. Huolellinen etukäteissuunnittelu säästää monelta murheelta tulevaisuudessa.

Lainan todelliset kulut vs nimelliskorkoHae nyt halvin laina helposti ja nopeasti

Edullista lainaa ottaessa on hyvä huomata, että vain harvoin lainan hinta koostuu pelkästä lainasummasta.

Usein koron lisäksi maksettavaksi nimittäin saattaa tulla erilaisia lainanhoitokuluja. Tämän vuoksi lainaa ottaessa on tärkeää tarkistaa lainan todellinen vuosikorko, jossa on huomioitu kaikki lainasta tulevat kulut. Pelkkää nimelliskorkoa katsoessa nimittäin käy helposti niin, että halvin laina ei välttämättä sittenkään ole se edullisin laina.


Halvat pikalainat

On kuitenkin hyvä huomioida, että hyvin edullisissa lyhytaikaisissa pikalainoissa on usein reilusti korkeampi todellinen vuosikorko, kuin vastaavasti suuremmissa halvoissa lainoissa.

Tämä ei kuitenkaan välttämättä tarkoita, että laina olisi erityisen kallis, sillä nopeasti pois maksettava laina on usein parempi vaihtoehto, kuin maksaa matalammalla todellisella vuosikorolla lainaa pois pitkän aikaa. Pitempiaikaisia lainoja vertaillessa todellinen vuosikorko on kuitenkin yleensä hyvä ja luotettava indikaattori.


Se, mikä on paras laina, riippuu aina lainanottajasta

Jos kaikki ihmiset olisivat samanlaisia, voitaisiin antaa helposti vastaus siihen, mikä lainatuote kaikista lainamarkkinoilla olevista vaihtoehdoista on se kaikkein paras - eli halvin.

Ihmiset eivät kuitenkaan ole samanlaisia tai samassa elämäntilanteessa. Tämän vuoksi ei olekaan olemassa mitään yksiselitteistä vastausta siihen, mikä laina sopisi kellekin parhaiten tai mikä olisi kaikista edullisinta vippiä. Lainaa suunnitellessa yksilön tuleekin kartoittaa aina oma tilanteensa huolellisesti ja tarvittaessa kääntyä laina-asiantuntijoiden puoleen, jotta paras lainaratkaisu löytyisi.


Tutustu rauhassa

Vaikka lainaa ottaessa olisikin liikkeellä kiireisellä aikataululla, kannattaa oikopolkujen valitsemista välttää. Rahaa voi säästyä huomattaviakin summia, kun malttaa vertailla edullisia lainoja rauhassa. Kun edullisin omiin kriteereihin sopiva laina löytyy, voi olla hyvillä mielin sen suhteen, että on jaksanut tehdä hieman salapoliisintyötä. Omiin tarpeisiin räätälöity laina kohtuullisella takaisinmaksuaikataululla takaa sen, että luotosta ei tule ottajalle taakka. Sen sijaan se mahdollistaa jonkun sellaisen hankinnan tekemisen, johon ei ilman lainaa olisi mahdollisuutta, ja täten parantaa asiakkaan elämänlaatua. Harkittu lainanotto ei ole riski, vaan sijoitus.


Sisällysluettelo

Viimeksi muokattu: