Edullisin laina - hae halpaa lainaa netistä

Mistä löytyy halvin laina netin kautta?

Laina voi olla halpaa tai kallista. Lainan hinta määrittyy sen mukaan, paljonko siitä pitää maksaa itse lainasumman lisäksi lisäkuluja. Nämä lisäkulut tyypillisesti koostuvat lainan koroista, tilinhoitomaksuista, nostomaksuista ja muista vastaavista lainan oheiskuluista. Yleensä jotakin hankittaessa kalliimmalla hinnalla voi saada laadukkaamman tuotteen, mutta lainoihin tämä ei päde. Raha on aina rahaa ja edullinen laina on tottakai se järkevin ratkaisu. Tosin kalliimpaa lainaa ottamalla voi mahdollisesti saada lainan joustavammilla ehdoilla, mutta muuta hyötyä kalliimman lainan ottamisesta ei ole. Sen vuoksi kuluttajan kannalta onkin käytännössä aina hyödyllisintä ottaa edullisin laina, mikä on saatavilla.

Kuluttajan onneksi tänä päivänä monet firmat tarjoavat yksityishenkilölle mahdollisuuden ottaa kohtuuhintaista lainaa jopa ilman vakuuksia. Tarjontaa on runsaasti, mikä tarkoittaa sitä, että halvin laina voi olla jopa hyvinkin halpa. Jotkut firmat jopa tarjoavat uusille asiakkailleen ensimmäisen lainan ilman mitään kuluja tai korkoja.

Minkä takia edullinen laina kannattaa ottaa netistä?Ota nyt edullisin laina

Pankin konttoreihin lakki kourassa neuvottelemaan meno ei enää kerta kaikkiaan ole nykyaikaa. Nopeimmin ja helpoiten edullisen lainan saa sähköisesti netistä, jolloin lainahakemuksen tekeminenkin vie vain muutaman minuutin. Netistä myös näet kaikki saatavilla olevat lainavaihtoehdot helposti, eikä aikaa kulu kovinkaan kauan siihen, että selvittää, mistä edullisin laina löytyy.

Myös ajassa säästää kiitettävän paljon, sillä lainapäätöksen saa normaalisti jo muutamassa minuutissa, kun lainan hakee sähköisesti. Kiireisen ihmisen kannalta on mukava kun asiat hoituvat nopeasti kotoa käsin, eikä tarvitse tuhlata aikaa ajelemalla konttoriin paikan päälle. Kuitenkaan ei tarvitse ajatella, etteikö apua tarvittaessa saisi. Kaikissa lainaa tarjoavissa firmoissa on töissä asiantuntevaa henkilökuntaa, johon saa kyllä tarvittaessa yhteyden. Aina siis voi kysyä laina-alan ammattilaiselta neuvoa, jos joku asia askarruttaa.

Miten edullisin laina löytyy?

Edullisin laina löytyy vertailemalla lainoja. Ensimmäiseen houkuttelevaan tarjoukseen ei kannata tarttua suin päin, sillä parhaiten mainostettu luottotuote ei välttämättä ole kuitenkaan se halvin laina. Monellakin sivustolla voi vertailla lainoja keskenään, mikä yleensä antaa hyvän kuvan siitä, mistä edullisin laina voisi löytyä. Halvin laina ei kuitenkaan aina ole yksilölle paras, joten mieti ennen lainanottoa mitkä ovat omat kriteerisi lainalle. Lainaehdot voivat poiketa paljonkin eri lainojen välillä, joten lainaehtoihin tulee aina tutustua huolellisesti.

Lainojen vertailu ei vie paljoakaan aikaa, jos käyttää apuna sivustoja, joille saatavilla olevat lainat on listattu. Näissä listauksissa näkyy tärkeimmät tiedot luotoista, jolloin on helppoa löytää itselleen potentiaalisimmat luotontarjoajat. Jos kuitenkin kokee, että tämä on liian aikaa vievää, voi myös kääntyä lainoja välittävien firmojen puoleen. Nämä yritykset kilpailuttavat lainat kuluttajan puolesta, jolloin ei tarvitse liikuttaa edes pikkusormea sen eteen, että halvin laina löytyy. Lainoja välittävien yritysten palvelut ovat yleensä kuluttajille ilmaisia, sillä ne saavat palkkionsa luottoyrityksiltä, joiden lainoja ne välittävät.

Halvimmat lainat - mistä hakea edullisimmat kulutusluotot 2018?

Tutustuimme suureen valikoimaan lainatuotteita ja kilpailutimme lainat löytääksemme sen kaikista halvimman lainan. Pidemmittä puheitta, tässä edullisimmat pikavipit vuodelle 2018:

  1. Credit24 on edullinen lainantarjoaja
  2. Ostosrahalta saa halpaa luottoa
  3. Nopsalaina tarjoaa edulliset pikalainat nopeasti
  4. Crerigolta tuli edullinen lainatarjous

Täytä lainahakemus ylläoleviin lainapaikkoihin ja saat usean lainatarjouksen - näin voit valita huokeimman ja säästää rahaa lainan kuluissa ja koroissa.

Kannattaako ottaa monta pientä lainaa vai yksi iso?

Yleensä suositus on, että kuluttajalla olisi vain yksi kulutusluotto kerrallaan. Pienemmissä 2000 euron kulutusluotoissa on useasti enemmän kuluja lainan elinaikana kuin isommassa kulutusluotossa. Tämän vuoksi kannattaa pyrkiä välttämään sitä, että on useita pieniä kulutusluottoja. Usein pienet kulutusluotot on mahdollistaa yhdistää yhdeksi isommaksi lainaksi, joka on pieniä yksittäisiä luottoja helpommin hallittavissa. Lainaa kannattaa kuitenkin nostaa vain sen verran kuin tarvitsee. Jos tahtoo, että pahan päivän varalle on saatavissa luottoa tarvittaessa, kannattaa pyrkiä hakemaan joustoluottoa. Tässä lainatyypissä luotto myönnetään tietylle summalle, mutta asiakas voi tämän luottolimiitin sisällä nostaa lainaa aina tarpeen mukaan. Yleensä käyttämättömästä joustolainasta ei myöskään tule kuluja, joten tämä on hyvä keino saada puskuria arjen yllättäviä menoja vastaan.

Selvitä, miten laina-aika vaikuttaa takaisinmaksueriin

Lainoja tarjoavien yritysten nettisivuilla on lähes aina lainalaskurit, joiden avulla voi katsoa, miten laina-aika vaikuttaa takaisinmaksueriin. Vaikka yleensä on edullisempaa kuluttajalle maksaa laina mahdollisimman nopeasti pois, ei kuitenkaan kannata suunnitella lainantakaisinmaksueriä liian suuriksi omaan tulotasoon nähden. Jos lainantakaisinmaksu on suunniteltu liian tiukaksi tällöin pienetkin yllättävät menot saavat kuukausibudjetin pois raiteiltaan. Tämän vuoksi on hyvä suunnitella kuukausilyhennykset maltillisesti.

Toinen hyvä keino saada joustovaraa lainan takaisinmaksuun on valita luotto, jonka ehdoissa on mainittu mahdollisuus maksuvapaisiin kuukausiin. Näiden kuukausien aikana kuluttaja maksaa tyypillisesti vain korko- ja lainanhoitokuluja, joten ne tarjoavat hengähdystauon, jos eteen tulee taloudellisesti tiukempi kuukausi. Kannattaa siis miettiä ennen lainanottoa tarkkaan, minkä suuruiseen lainanlyhennykseen on varaa ja ovatko maksuvapaat kuukaudet tarpeen. Huolellinen etukäteissuunnittelu säästää monelta murheelta tulevaisuudessa.

Ota huomioon kaikki lainasta tulevat kulut, älä tuijota vain nimelliskorkoaHae nyt halvin laina helposti ja nopeasti

Edullista lainaa ottaessa on hyvä huomata, että vain harvoin lainan hinta koostuu pelkästä lainasummasta. Usein koron lisäksi maksettavaksi nimittäin saattaa tulla erilaisia lainanhoitokuluja. Tämän vuoksi lainaa ottaessa on tärkeää tarkistaa lainan todellinen vuosikorko, jossa on huomioitu kaikki lainasta tulevat kulut. Pelkkää nimelliskorkoa katsoessa nimittäin käy helposti niin, että halvin laina ei välttämättä sittenkään ole se edullisin laina.

On kuitenkin hyvä huomioida, että hyvin edullisissa lyhytaikaisissa pikalainoissa on usein hyvin korkeampi todellinen vuosikorko kuin vastaavasti suuremmissa halvoissa lainoissa. Tämä ei kuitenkaan välttämättä tarkoita, että laina olisi erityisen kallis, sillä nopeasti pois maksettava laina on usein parempi vaihtoehto kuin maksaa matalammalla todellisella vuosikorolla lainaa pois pitkän aikaa. Pitempiaikaisia lainoja vertaillessa todellinen vuosikorko on kuitenkin yleensä hyvä ja luotettava indikaattori.

Se, mikä on paras laina, riippuu aina lainanottajasta

Jos kaikki ihmiset olisivat samanlaisia, voitaisiin antaa helposti vastaus siihen, mikä lainatuote kaikista lainamarkkinoilla olevista vaihtoehdoista on se kaikkein paras - eli halvin. Ihmiset eivät kuitenkaan ole samanlaisia tai samassa elämäntilanteessa. Tämän vuoksi ei olekaan olemassa mitään yksiselitteistä vastausta siihen, mikä laina sopisi kellekin parhaiten tai mikä olisi kaikista edullisinta vippiä. Lainaa suunnitellessa yksilön tuleekin kartoittaa aina oma tilanteensa huolellisesti ja tarvittaessa kääntyä laina-asiantuntijoiden puoleen, jotta paras lainaratkaisu löytyisi.

Vaikka lainaa ottaessa olisikin liikkeellä kiireisellä aikataululla, kannattaa oikopolkujen valitsemista välttää. Rahaa voi säästyä huomattaviakin summia, kun malttaa vertailla edullisia lainoja rauhassa. Kun edullisin omiin kriteereihin sopiva laina löytyy, voi olla hyvillä mielin sen suhteen, että on jaksanut tehdä hieman salapoliisintyötä. Omiin tarpeisiin räätälöity laina kohtuullisella takaisinmaksuaikataululla takaa sen, että luotosta ei tule ottajalle taakka. Sen sijaan se mahdollistaa jonkun sellaisen hankinnan tekemisen, johon ei ilman lainaa olisi mahdollisuutta, ja täten parantaa asiakkaan elämänlaatua. Harkittu lainanotto ei ole riski, vaan sijoitus.


Viimeksi muokattu: