Luottokorttivertailu netissä - mikä on netin paras luottokortti?

Luottokortti on maksuväline, jolla voit maksaa ostoksia maailmanlaajuisesti kaupoissa ja netissä sekä useimmissa tapauksissa nostaa käteistä rahaa pankkiautomaateilta.

Nykyaikana luottokortti on jokaisen menevän ihmisen paras kulutusväline, jolla voit hoitaa päivittäiset ostoksesi niin maalla, merellä kuin ilmassa.

Luottokortti on normaalisti luottoväline, jonka käytöstä laskutetaan kerran sovittujen korkojen ja minimaksujen muodossa. Erilaisia kortteja on saatavissa pankeilta, kaupoilta, lentoyhtiöiltä, yksityisiltä tarjoajilta, jne.

Luottokortteja löytyy eri luottorajoilla riippuen maksukyvystäsi sekä erilaisilla koroilla, vuosimaksuilla, bonuksilla ja vastaavilla eduilla. Oikean luottokortin löytäminen on ensisijaisen tärkeää. Erot kuluissa ja koroissa voivat olla jopa huomattavia, ja halvin luottokortti tarvii vertailla ihan yhtä tarkasti kuin edullisin laina. Tässä artikkelissa kerromme hieman enemmän erilaisista vaihtoehtoista.

Parhaat luottokortit 2022 vuonna

LainapaikkaArvosanaTutustu
Komplett Bank

Parhaat luottokortit 2015 vuonna vertailtavanaParhaita luottokortteja valitessa Lainaailmanvakuuksian asiantuntijat ottivat huomioon kulut, korot ja muut asiat. Olemme listanneet tähän parhaan Visa-kortin sekä parhaan Mastercard luottokortin. Nämä kaksi ovat vain esimerkkejä kohtalaisen tasaisesta valikoimasta, joita Suomalaisille on tällä hetkellä tarjolla.

Vuoden paras Visa-kortti ja suomen paras luottokortti on S-Pankin, S-Etukortti Visa. Vuosi vuodelta sen korkotaso on aivan omassa luokassaan (viitekorko 3kk Euribor). Sen luottoraja on 800 – 10 000 €.

Tämä kortti kerryttää myös S-bonuspisteitä, se ei sisällä matkavakuutusta.  Tämä kortti on omiaan heille jotka tekevät ostoksensa S-bonus kaupoissa ja liikkeissä. Tähän korttiin kuuluu myös kaksi maksuvapaata kuukautta.

Tämän hetken edullisin Mastercard on Danske Mastercard jonka tarjoaja on Danske Bank. Se on korkotasoltaan matala, mutta siinä voi olla 60 € vuosimaksu.

Tämä riippuu siitä millaisen paketin olet pankissa kortillesi neuvotellut, ole siis tarkkana kun haet kyseistä korttia. Tähän korttiin kuuluu matkavakuutus, tämä kuitenkin vaati maksan 75% maksamisen kyseisellä kortilla. Siihen voidaan myös kytkeä K-plussa järjestelmä joten voit sen jälkeen käyttää sitä myös plussa pisteiden kartuttamiseen.


Komplett Bank myöntää myös luottokortteja

Komplett Bank tekee yhteistyötä Mastercardin kanssa, ja voit hakea edullista luottokorttia, mikä kerää bonuspisteitä kaikista ostoksista. Kaikista toimista ja ostoksista luottokortilla kertyy bonuspisteitä, mitkä ovat oikean rahan arvoisia!

Komplett pankin Mastercard on aivan samanlainen kuin perinteinen luottokortti, mutta paremmilla eduilla varustettuna. Nostojen tekeminen pankkiautomaatilta luottokortin avulla on täysin maksutonta, kuten myös kortin pitäminen. Ainoastaan avoin velka kerryttää lainasummalle korkoa!

Lisäksi Komplett Bankin myöntämä Mastercard mahdollistaa  seuraavat edut:

 • Ei vuosimaksua
 • Vapaavalintainen PIN-tunnusluku
 • Jopa 50 päivää korotonta maksuaikaa luotollesi
 • Luottoraja jopa 10 000 euroa
 • Bonusta jokaisesta ostoksesta
 • Maksulykkäystä ostoksillesi
 • Maksuttomat tilisiirrot omalle tilillesi
 • Laskujen maksaminen

Kerää luottokortin ostoksista bonuspisteitä

Kaikesta myönnetään nykyään bonuspisteitä, joten miksi ei luottokortin käyttämisestä? Komplett Bank on lähestynyt tätä puutetta ja lisännyt bonuspiste järjestelmän osaksi luottokorttia.

100 bonuspistettä tarkoittaa 10 euroa arvoa oikeassa rahassa. 1 Bonuspiste on arvoltaan 0,10 €.

Luottokortin avulla voit kerryttää 500 bonuspistettä kuukaudessa ja 2 000 pistettä kalenterivuoden aikana.

Bonuspisteet kertyvät seuraavasti

 • 2 % verkossa tehdyistä ostoista*
 • 1 % muista ostoksista

* Mastercard-tunnuksella merkityissä verkkokaupoissa


Komplett luottokortin kulut ja korot

Korko kortin käyttämisestä ostoksien tekemisen yhteydessä 1 vuoden maksuajalla:

 • 1 000 €/12kk. Yht: 1 198 €, Tod. vuosikorko 23,63%,

Kulut kortin käyttämisestä:

 • Vuosimaksu 0 €
 • Ostot 0 €
 • Käteisnostot Suomessa ja ulkomailla 0 €*
 • Tilisiirrot ja maksut 0 €**
 • Sähköpostilaskut 0 €
 • Bonusten käyttö 0 €***
 • Valuuttamuutos 1,75%
 • Vuotuinen nimelliskorko ostoista 21,40%
 • Vuotuinen nimelliskorko käteisnostoista 24,90%
 • Korotonta maksuaikaa Jopa 50 päivää
 • Maksumuistutus 5 €

Myös yksityiset lainafirmat tarjoavat luottokortteja

Nykyään löytyy myös useita yksityisiä firmoja jotka tarjoavat luottokorteja.  Suurimpina voisimme nostaa esille American Express, Diners Club, Finnair Plus Mastercard vain mainitaksemme muutaman suurimmista.

Monissa näistä on edullisempia lentokenttäpalveluita sekä muita erilaisia etuja joista kannattaa lukea kyseisen kortin nettisivuilta, tämä auttaa sinua jälleen tekemään parempia ja sinulle sopivampia päätöksiä.


Perusvippi.fi tarjoaa luottokortin kännykkään

Perusvippi.fi luottokortti kätevästi kännykkäänUusin ja ehkä mielenkiintoisin ratkaisu on kuitenkin Perusvippi.fi – Luottokortti kännykässä. Tämä luottokortti on haettavissa netin kautta täytettävällä hakemuksella ja jos sinut hyväksytään asiakkaaksi niin voit saada luottoa jopa 1000€. Voit nostaa luottoa tilillesi jopa pienissä erissä ja VAIN kännykkääsi käyttämällä.

Tässä luottokortissa ei ole mitään vuosi- tai kuukausimaksuja ja korkojakin maksat vain nostetusta summasta.  Sinun ei siis todellakaan tarvitse nostaa koko luottosummaa välittömästi. Tässä kortissa on kuitenkin otettava huomioon, että Jokaisen noston palkkio on 10% kyseisen tapahtuman summasta. Jos käytät sen tarjoamaa osamaksua niin todellinen korko on 10 % käytetystä summasta.

Tutustu Perusvippin luottokorttiin tästä
Luottokorttilaskujen ja muiden pikkukulujen yhdistäminen yhdeksi luotoksi

Jos sinulla on useita luottokortteja tai erilaisia osamaksuja joista maksat useita laskuja, voi usein tulla kyseeseen tällaisten luottojen yhdistäminen yhdeksi suureksi lainaksi. Tällä tavalla maksat pois kaikki vanhat pienet laskut ja jatkossa kuluna on vain uudet lainat, joita olet ottanut. 


Mistä voin saada prepaid luottokortin?

Prepaid luottokortteja on myös nykyisin tarjolla jos et ole pystynyt esimerkiksi hoitamaan raha-asioitasi kunnolla ja olet saanut itsellesi maksuhäiriömerkinnän.

Mastercard on varmasti maailman tunnetuin luottokortti ja nyt myös maksuhäiriöistä kärsivät voivat päästä nauttimaan Mastercardin eduista. Creditup -niminen yritys tarjoaa luottokorttimarkkinoille tulokkaan, joka on laadukasta Prepaid-Mastercard palvelua. Tällä prepaid Mastercardilla voit käyttää vuokrauspalveluita, kuten auton vuokraus,  jne. Tällä kortilla onnistuvat myös käteisnostot automaateista kaikkialla.

Prepaid luottokortti toimii yksinkertaisella tavalla. Lataat kortille haluamasi summan rahaa joka sitten on käytettävissäsi välittömästi. Tämä tapahtuu turvallisella tavalla omilla verkkopankkitunnuksilla oman pankkisi kautta, omalla Electron-kortilla tai pankkisi tiskillä asioimalla.

Kortin tilaaminen on todella helppoa  www.creditup.eu sivustolta löydät hakemuksen. Teet vain hakemuksen netissä ja tämä johtaa korttipäätökseen. Itse kortti tullaan toimittamaan kymmenen päivän kuluessa tilauksesta.

Myös erilaiset nettilompakot tarjoavat fyysisiä luottokortteja. Suurimpina ja suosituimpana tarjoajina ovat Skrill sekä Neteller.  Nämä ovat varmasti ne eniten käytetyt nettilompakot, joita voit käyttää nettikasinoissa, pokerihuoneissa sekä myös käteisen rahan nostoon automaateista.

 


Luottokortti opiskelijalle - onko se mahdollista?

Miten opiskelija voi saada luottokortinOpiskelijan elämä on vuoristorataa monessakin suhteessa. Monille opiskelu on täysipäivästä, kun taas jotkut opiskelevat osapäiväisesti samalla käyden esimerkiksi ilta- ja viikonlopputöissä.

Oli tilanne mikä tahansa, niin aina tulee tilanteita jolloin rahat ovat tiukassa, koska nykyisellään opiskelijan saamat tuet eivät ole kovinkaan suuria. Eli mistä rahat kun tietokone hajoaa, tai tv on rikki. Voiko opiskelija siis saada luottokortin vaikka heidän tulona eivät päätä huimaa?

Meillä on opiskelijoille iloisia uutisia, opiskelija VOI todellakin saada luottokortin. Hänen on oltava kuitenkin 19-vuotias ja hänellä on oltava moitteeton luottohistoria, maksuhäiriömerkintöjä ei siis saa olla. Opiskelijalla on myös oltava suomalainen henkilötunnus.

Opiskelijalle myönnettävän luottokortin yksi rajoitus on myös, että jos opiskelijalla on alle 120 opintopistettä niin kortin luottoraja on maksimissaan 1000 €. Tämän rajan ylittävät opiskelijat voivat hakea kyseisen kortin rajatonta versiota.


Hyviä korttivaihtoehtoja opiskelijoille ovat:

Diners Club Maksukortti – Kortin hakijan on oltavat 24-vuotias. Kyseisen kortin avulla voit hakea lainaa 2000 € luottorajalla ja siinä on maksutonta maksuaikaa noin kuukausi jokaiselle laskulle. Korkona siinä on yhden kuukauden Euribor johon lisätään 9 %:n vuosikorko. Kortti hinta on 50 €/vuosi, ensimmäisenä vuonna tästä maksetaan vain puolet.

Prepaid Luottokortti – Prepaid luottokortti on jokaisen opiskelijan saatavilla. Yleisin kortti on CreditUp -niminen yritys joka tarjoaa myös opiskelijoiden käyttöön MasterCardin alaisuudessa toimivaa Prepaid –luottokorttia.

Tämän kortin hinta on 49€ ja se on voimassa kaksi vuotta kerrallaan. Tämä kortti toimii täysin Mastercard luottokortin tavoin, mutta sinun on vain ladattava sille rahaa esim. verkkopankkitunnuksilla.

Pankkien Visa- ja Mastercard-luottokortit – Osuuspankin Op-visan voi saada opiskelija, jolla on vähintään 90 opintopistettä ja sen luottoraja on 1000€. Nordean vastaava kortti on Visa Silver ja Tapiolan Master Cardina.

 


Mastercard vs. Visa

Suurimmat luottokortit ovat Suomessa ehdottomasti Visa ja Mastercard. Onko näissä korteissa jotain eroa ja jos on niin missä nämä erot näkyvät?

Jos katsotaan molempien korttien nettisuvuja niin kumpikin on maailman hyväksytyin maksukortti. Mikä sitten on totuus?

Jos vertaillaan korttien hyväksymiä automaatteja niin ero ei todellakaan ole kovinkaan suuri. Visa ilmoittaa, että keäkuussa 2014 sen korteilla sai nostettua rahaa 2 miljoonasta automaatista. Mastercard taas ilmoittaa samaksi lukemaksi 2,1 miljoonaa automaattia.

 

Mastercard versus Visa -kortitMastercard-, Maestro- tai Cirrus-nostoutomaatteja on tällä hetkellä yli 210 maassa. Visa on jälleen hieman kilpailijansa  perässä, sen verkosto yltää 200 maahan tai alueeseen.  Visa-korttia voi suomessa käyttää ostamiseen 80 000 liikkeessä ja maailmalla yli 24 miljoonassa liikkeessä.

Mastercard puolestaan kelpaa maailmalla noin 32 miljoonassa liikkeessä. Täydellinen lista kortin hyväksyvistä paikoista puuttuu kokonaan.

Suurimalla osasta luottokortin käyttäjistä on käytössään molemmat kortit. Jos esimerkikis puhutaan lomamatkoista niin on aina parasta ottaa mukaan molemmat. Tässäkin tapauksessa ei koko lomabudjettia ole syytä laskea luottokorttien varaan.

Tämä siitäkin huolimatta, että löytyy kuitenkin yksi maa, josta ei löydy yhtään Visa tai Mastercardi nostoautomaattia, ainakaan korttiyhtiöiden omilla ”ATM locator” sivuilla. Tämä maa on Pohjois Korea.

Tästä voit päätellä, että korttien erot eivät todellakaan ole suuria ja se on lähinnä mieltymyskysymys kumman haluaa ja kumpaa pankkisi esimerkiksi tarjoaa.

 


Yleistietoa Stockman Mastercardista

Stockman Mastercard on yleisluottokortti, johon on lisätty Stockmanin kanta-asiakaskortti. Tämä takaa kaikkien kanta-asiakashintojen olevan kortinhaltijan käytössä. Korttia voidaan kuitenkin käyttää missä tahansa liikkeessä joka Mastercardin kelpuuttaa maksuvälineeksi, niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Rahaa sen avulla saat nostetuksi maailmanlaajuisesti yli 2 miljoonasta pankkiautomaatista ja saat näin rahaa heti käyttöösi.

Tämän kortin käyttö on todella hyödyllistä koska sen avulla saat noin 30 päivää maksuaikaa. Kaikki kortilla tekemäsi ostokset kerryttävät myös bonuksiasi. Näitä bonuksia voit käyttää erilaisten Stockman tuotteiden ostamiseen.

Korttiin ei tule minkäänlaista avaus- tai vuosimaksua joten käyttämättömänä, se on todellakin täysin maksuton. (Tutustu ilmaisiin lainoihin ja vippeihin täällä.)

Kun ostat tuotteita luotoilla, niin saat itse valita eräpäivän, tämä päivä on lyhennysten ja korkojen maksupäivä. Nämä tulevat määräytymään 3 kuukauden Euribor-koron mukaan. Jos luotto ylittää eräpäivän, niin korko on 3 kk Euribor +10%.

Mastercard on maailman tunnetuin luottokortti ja myös Stockman Mastercard voi käyttää melkein missä tahansa liikutkin. Tämän kortin ikäraja on 18 vuotta ja sen luottoraja on 500 – 10 000€.

Tämä kortti todellakin sopii kaikille, se on edullinen ja monipuolinen. Se mahdollistaa myös pienemmän limiitin kuluttajalle, voit minimoida lainaamisen 500 euron luottorajalla. Myös sen bonukset tekevät kortista yhä houkuttelevamman vaihtoehdon päivittäiseen käyttöön.

 


Hyödyllinen maksuväline järkevällä korolla

Luottokortti on todella hyödyllinen maksuväline niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kannattaa kuitenkin pitää tarkkaa huolta sen käytöstä, jotta kulut eivät räjähdä käsiin. Useimmissa luottokorteissa on noin kuukauden koroton maksuaika.

Kun pysyt tämän rajan sisällä niin tällöin luottokortti on todella hyödyllinen ostoväline. Nykyaikana myös opiskelijat ja työttömät voivat päästä nauttimaan luottokortin tuomista eduista eirlaisten prepaid-luottokorttien ja vastaavien muodossa.

Muista aina luottokorttia hankkiessasi vertailla hintoja, selvittää todelliset kulut ja ”piilotetut” kulut. Ota myös selvää tarkalleen millaisia ovat korottomat ajanjaksot ja minkälaiset korot niiden jälkeen sinulle tulee.

Useissa korteissa on mahdollisuus alaikäisen lapsen saada rinnakkaiskortti vanhempien luottokorttiin, tämän kanssa kuten muutenkin kannattaa olla todella varovainen ja pitää kulut kurissa!


Sisällysluettelo

Viimeksi muokattu: