Luottokorttivertailu netissä - mikä on netin paras luottokortti?

Luottokortti on maksuväline, jolla voit maksaa ostoksia maailmanlaajuisesti kaupoissa ja netissä sekä useimmissa tapauksissa nostaa käteistä rahaa pankkiautomaateilta.

Nykyaikana luottokortti on jokaisen menevän ihmisen paras kulutusväline, jolla voit hoitaa päivittäiset ostoksesi niin maalla, merellä kuin ilmassa.

Luottokortti on normaalisti luottoväline, jonka käytöstä laskutetaan kerran sovittujen korkojen ja minimaksujen muodossa. Erilaisia kortteja on saatavissa pankeilta, kaupoilta, lentoyhtiöiltä, yksityisiltä tarjoajilta, jne.

Luottokortteja löytyy eri luottorajoilla riippuen maksukyvystäsi sekä erilaisilla koroilla, vuosimaksuilla, bonuksilla ja vastaavilla eduilla. Oikean luottokortin löytäminen on ensisijaisen tärkeää. Erot kuluissa ja koroissa voivat olla jopa huomattavia, ja halvin luottokortti tarvii vertailla ihan yhtä tarkasti kuin edullisin laina. Tässä artikkelissa kerromme hieman enemmän erilaisista vaihtoehtoista - tee luottokorttivertailu ja valitse paras luottokortti juuri sinulle. 

Parhaat luottokortit 2023 vuonna

LainapaikkaArvosanaTutustu
Morrow
Lainasto OstosrahaTutustu
Sweepbank Luottokortti

Parhaat luottokortit 2023 vuonna vertailtavanaParhaita luottokortteja valitessa Lainaailmanvakuuksian asiantuntijat ottivat huomioon kulut, korot ja muut asiat. Olemme listanneet tähän parhaan Visa-kortin sekä parhaan Mastercard luottokortin. Nämä kaksi ovat vain esimerkkejä kohtalaisen tasaisesta valikoimasta, joita Suomalaisille on tällä hetkellä tarjolla.

Vuoden paras Visa-kortti ja suomen paras luottokortti on S-Pankin, S-Etukortti Visa. Vuosi vuodelta sen korkotaso on aivan omassa luokassaan (viitekorko 3kk Euribor). Sen luottoraja on 800 – 10 000 €.

Tämä kortti kerryttää myös S-bonuspisteitä, se ei sisällä matkavakuutusta.  Tämä kortti on omiaan heille jotka tekevät ostoksensa S-bonus kaupoissa ja liikkeissä. Tähän korttiin kuuluu myös kaksi maksuvapaata kuukautta.

Tämän hetken edullisin Mastercard on Danske Mastercard jonka tarjoaja on Danske Bank. Se on korkotasoltaan matala, mutta siinä voi olla 60 € vuosimaksu.

Tämä riippuu siitä millaisen paketin olet pankissa kortillesi neuvotellut, ole siis tarkkana kun haet kyseistä korttia. Tähän korttiin kuuluu matkavakuutus, tämä kuitenkin vaati maksan 75% maksamisen kyseisellä kortilla. Siihen voidaan myös kytkeä K-plussa järjestelmä joten voit sen jälkeen käyttää sitä myös plussa pisteiden kartuttamiseen.

Luottokorttivertailu on tärkeä osa luottokortin hankintaprosessia. Se auttaa sinua löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan kortin parhailla eduilla. Luottokorttivertailu huomioi eri korttien korot, kulut, bonukset ja muut edut. Vertailun avulla voit säästää merkittävästi rahaa ja välttää ikävät yllätykset. Muista, että luottokorttivertailu on avain oikean luottokortin löytämiseen.


Luottokorttivertailu: Morrow Bank myöntää myös luottokortteja

Morrow Bank tekee yhteistyötä Mastercardin kanssa, ja voit hakea edullista luottokorttia, mikä kerää bonuspisteitä kaikista ostoksista. Kaikista toimista ja ostoksista luottokortilla kertyy bonuspisteitä, mitkä ovat oikean rahan arvoisia!

Komplett pankin Mastercard on aivan samanlainen kuin perinteinen luottokortti, mutta paremmilla eduilla varustettuna. Nostojen tekeminen pankkiautomaatilta luottokortin avulla on täysin maksutonta, kuten myös kortin pitäminen. Ainoastaan avoin velka kerryttää lainasummalle korkoa!

Lisäksi Morrow Bankin myöntämä Mastercard mahdollistaa  seuraavat edut:

 • Ei vuosimaksua
 • Vapaavalintainen PIN-tunnusluku
 • Jopa 50 päivää korotonta maksuaikaa luotollesi
 • Luottoraja jopa 10 000 euroa
 • Bonusta jokaisesta ostoksesta
 • Maksulykkäystä ostoksillesi
 • Maksuttomat tilisiirrot omalle tilillesi
 • Laskujen maksaminen

Kerää luottokortin ostoksista bonuspisteitä

Kaikesta myönnetään nykyään bonuspisteitä, joten miksi ei luottokortin käyttämisestä? Morrow Bank on lähestynyt tätä puutetta ja lisännyt bonuspiste järjestelmän osaksi luottokorttia.

100 bonuspistettä tarkoittaa 10 euroa arvoa oikeassa rahassa. 1 Bonuspiste on arvoltaan 0,10 €.

Luottokortin avulla voit kerryttää 500 bonuspistettä kuukaudessa ja 2 000 pistettä kalenterivuoden aikana.

Bonuspisteet kertyvät seuraavasti

 • 2 % verkossa tehdyistä ostoista*
 • 1 % muista ostoksista

* Mastercard-tunnuksella merkityissä verkkokaupoissa


Morrow luottokortin kulut ja korot

Korko kortin käyttämisestä ostoksien tekemisen yhteydessä 1 vuoden maksuajalla:

 • 1 000 €/12kk. Yht: 1 198 €, Tod. vuosikorko 23,63%,

Kulut kortin käyttämisestä:

 • Vuosimaksu 0 €
 • Ostot 0 €
 • Käteisnostot Suomessa ja ulkomailla 0 €*
 • Tilisiirrot ja maksut 0 €**
 • Sähköpostilaskut 0 €
 • Bonusten käyttö 0 €***
 • Valuuttamuutos 1,75%
 • Vuotuinen nimelliskorko ostoista 21,40%
 • Vuotuinen nimelliskorko käteisnostoista 24,90%
 • Korotonta maksuaikaa Jopa 50 päivää
 • Maksumuistutus 5 €

Luottokorttivertailu: Sweep Bank Luottokortti

Kun vertaillaan luottokortteja, on tärkeää ottaa huomioon eri korttien tarjoamat korot, kulut ja edut. Tässä artikkelissa keskitymme tarkastelemaan Sweep Bankin luottokorttia ja sen ominaisuuksia, jotka eivät tulleet esille aiemmassa artikkelissa.


Korko ja kulut

Sweep Bankin luottokortti tarjoaa kilpailukykyisen koron, joka on sidottu markkinakorkoihin. Tarkka korkoprosentti vaihtelee, mutta se on yleensä kilpailukykyinen verrattuna muihin markkinoilla oleviin kortteihin. Lisäksi on tärkeää huomioida, että kortilla saattaa olla muita kuluja, kuten vuosimaksu tai kuukausimaksu, jotka voivat vaikuttaa kortin kokonaiskustannuksiin.


Lisäedut ja bonukset

Sweep Bankin luottokortti tarjoaa usein lisäetuja, kuten pisteitä tai cashback-bonuksia tietyistä ostoksista. Nämä edut voivat olla erityisen houkuttelevia asiakkaille, jotka käyttävät korttiaan säännöllisesti ja haluavat hyödyntää saamiaan pisteitä esimerkiksi matkustamiseen tai muihin palkintoihin.


Turvallisuusominaisuudet

Turvallisuus on tärkeä tekijä luottokorttia valittaessa. Sweep Bankin luottokortti sisältää useita turvallisuusominaisuuksia, kuten siruteknologiaa ja mahdollisuutta asettaa kortille päivittäisiä käyttörajoituksia. Lisäksi korttiin voi liittää erilaisia hälytyspalveluita, jotka ilmoittavat epätavallisista tapahtumista.


Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu on keskeinen osa luottokorttikokemusta. Sweep Bank tarjoaa asiakkailleen monipuolista tukea, joka kattaa niin puhelinpalvelun, sähköpostituen kuin chat-palvelunkin. Asiakaspalvelun saatavuus ja laatu voivat olla ratkaisevia tekijöitä luottokorttia valittaessa.


Luottokorttivertailu: Lainasto Luottokortti


Korko ja kulut

Kun vertaillaan Lainasto luottokorttia muihin markkinoilla oleviin vaihtoehtoihin, on tärkeää tarkastella kortin korkoja ja kuluja. Lainasto luottokortin vuotuinen nimelliskorko ja mahdolliset tilinhoitomaksut ovat keskeisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat kortin kokonaiskustannuksiin. Lisäksi on hyvä selvittää, peritäänkö kortista muita kuluja, kuten vuosimaksua tai ulkomaan käyttömaksuja.


Lisäpalvelut

Lainasto luottokortti voi tarjota erilaisia lisäpalveluita, kuten vakuutuksia tai alennuksia tietyistä kaupoista tai palveluista. Nämä lisäpalvelut voivat lisätä kortin arvoa ja tehdä siitä houkuttelevamman vaihtoehdon kuluttajille.


Luottorajan määräytyminen

Luottorajan suuruus on yksi tärkeä tekijä luottokorttia valittaessa. Lainasto luottokortin luottoraja määräytyy hakijan maksukyvyn ja luottohistorian perusteella. On tärkeää ymmärtää, miten luottoraja määräytyy ja miten sitä voi tarvittaessa muuttaa.


Maksuaika ja lyhennysehdot

Lainasto luottokortin tarjoama maksuaika ja lyhennysehdot ovat olennaisia seikkoja, jotka vaikuttavat kortin käytön joustavuuteen. Tarkista, kuinka pitkä koroton maksuaika on ja miten luottokorttivelkaa lyhennetään.


Käyttö ulkomailla

Luottokortin käyttö ulkomailla voi tuoda lisäkuluja, kuten valuuttamuutosmaksuja. On tärkeää selvittää, miten Lainasto luottokortti toimii kansainvälisesti ja mitä kustannuksia ulkomaankäytöstä voi aiheutua.


Asiakaspalvelu ja sovellukset

Hyvä asiakaspalvelu ja käyttäjäystävälliset sovellukset ovat tärkeitä tekijöitä luottokorttia valittaessa. Tutki, millaista tukea Lainasto tarjoaa kortinhaltijoille ja miten heidän mobiilisovelluksensa toimii päivittäisessä käytössä.


Myös yksityiset lainafirmat tarjoavat luottokortteja

Nykyään löytyy myös useita yksityisiä firmoja jotka tarjoavat luottokorteja.  Suurimpina voisimme nostaa esille American Express, Diners Club, Finnair Plus Mastercard vain mainitaksemme muutaman suurimmista.

Monissa näistä on edullisempia lentokenttäpalveluita sekä muita erilaisia etuja joista kannattaa lukea kyseisen kortin nettisivuilta, tämä auttaa sinua jälleen tekemään parempia ja sinulle sopivampia päätöksiä.


Perusvippi.fi tarjoaa luottokortin kännykkään

Uusin ja ehkä mielenkiintoisin ratkaisu on kuitenkin Perusvippi.fi – Luottokortti kännykässä. Tämä luottokortti on haettavissa netin kautta täytettävällä hakemuksella ja jos sinut hyväksytään asiakkaaksi niin voit saada luottoa jopa 1000€. Voit nostaa luottoa tilillesi jopa pienissä erissä ja VAIN kännykkääsi käyttämällä.

Tässä luottokortissa ei ole mitään vuosi- tai kuukausimaksuja ja korkojakin maksat vain nostetusta summasta.  Sinun ei siis todellakaan tarvitse nostaa koko luottosummaa välittömästi. Tässä kortissa on kuitenkin otettava huomioon, että Jokaisen noston palkkio on 10% kyseisen tapahtuman summasta. Jos käytät sen tarjoamaa osamaksua niin todellinen korko on 10 % käytetystä summasta.

Luottokorttilaskujen ja muiden pikkukulujen yhdistäminen yhdeksi luotoksi

Jos sinulla on useita luottokortteja tai erilaisia osamaksuja joista maksat useita laskuja, voi usein tulla kyseeseen tällaisten luottojen yhdistäminen yhdeksi suureksi lainaksi. Tällä tavalla maksat pois kaikki vanhat pienet laskut ja jatkossa kuluna on vain uudet lainat, joita olet ottanut. 


Mistä voin saada prepaid luottokortin?

Prepaid luottokortteja on myös nykyisin tarjolla jos et ole pystynyt esimerkiksi hoitamaan raha-asioitasi kunnolla ja olet saanut itsellesi maksuhäiriömerkinnän.

Mastercard on varmasti maailman tunnetuin luottokortti ja nyt myös maksuhäiriöistä kärsivät voivat päästä nauttimaan Mastercardin eduista. Creditup -niminen yritys tarjoaa luottokorttimarkkinoille tulokkaan, joka on laadukasta Prepaid-Mastercard palvelua. Tällä prepaid Mastercardilla voit käyttää vuokrauspalveluita, kuten auton vuokraus,  jne. Tällä kortilla onnistuvat myös käteisnostot automaateista kaikkialla.

Prepaid luottokortti toimii yksinkertaisella tavalla. Lataat kortille haluamasi summan rahaa joka sitten on käytettävissäsi välittömästi. Tämä tapahtuu turvallisella tavalla omilla verkkopankkitunnuksilla oman pankkisi kautta, omalla Electron-kortilla tai pankkisi tiskillä asioimalla.

Kortin tilaaminen on todella helppoa  www.creditup.eu sivustolta löydät hakemuksen. Teet vain hakemuksen netissä ja tämä johtaa korttipäätökseen. Itse kortti tullaan toimittamaan kymmenen päivän kuluessa tilauksesta.

Myös erilaiset nettilompakot tarjoavat fyysisiä luottokortteja. Suurimpina ja suosituimpana tarjoajina ovat Skrill sekä Neteller.  Nämä ovat varmasti ne eniten käytetyt nettilompakot, joita voit käyttää nettikasinoissa, pokerihuoneissa sekä myös käteisen rahan nostoon automaateista.


Luottokortti opiskelijalle - onko se mahdollista?

Miten opiskelija voi saada luottokortinOpiskelijan elämä on vuoristorataa monessakin suhteessa. Monille opiskelu on täysipäivästä, kun taas jotkut opiskelevat osapäiväisesti samalla käyden esimerkiksi ilta- ja viikonlopputöissä.

Oli tilanne mikä tahansa, niin aina tulee tilanteita jolloin rahat ovat tiukassa, koska nykyisellään opiskelijan saamat tuet eivät ole kovinkaan suuria. Eli mistä rahat kun tietokone hajoaa, tai tv on rikki. Voiko opiskelija siis saada luottokortin vaikka heidän tulona eivät päätä huimaa?

Meillä on opiskelijoille iloisia uutisia, opiskelija VOI todellakin saada luottokortin. Hänen on oltava kuitenkin 19-vuotias ja hänellä on oltava moitteeton luottohistoria, maksuhäiriömerkintöjä ei siis saa olla. Opiskelijalla on myös oltava suomalainen henkilötunnus.

Opiskelijalle myönnettävän luottokortin yksi rajoitus on myös, että jos opiskelijalla on alle 120 opintopistettä niin kortin luottoraja on maksimissaan 1000 €. Tämän rajan ylittävät opiskelijat voivat hakea kyseisen kortin rajatonta versiota.


Hyviä korttivaihtoehtoja opiskelijoille ovat:

Diners Club Maksukortti – Kortin hakijan on oltavat 24-vuotias. Kyseisen kortin avulla voit hakea lainaa 2000 € luottorajalla ja siinä on maksutonta maksuaikaa noin kuukausi jokaiselle laskulle. Korkona siinä on yhden kuukauden Euribor johon lisätään 9 %:n vuosikorko. Kortti hinta on 50 €/vuosi, ensimmäisenä vuonna tästä maksetaan vain puolet.

Prepaid Luottokortti – Prepaid luottokortti on jokaisen opiskelijan saatavilla. Yleisin kortti on CreditUp -niminen yritys joka tarjoaa myös opiskelijoiden käyttöön MasterCardin alaisuudessa toimivaa Prepaid –luottokorttia.

Tämän kortin hinta on 49€ ja se on voimassa kaksi vuotta kerrallaan. Tämä kortti toimii täysin Mastercard luottokortin tavoin, mutta sinun on vain ladattava sille rahaa esim. verkkopankkitunnuksilla.

Pankkien Visa- ja Mastercard-luottokortit – Osuuspankin Op-visan voi saada opiskelija, jolla on vähintään 90 opintopistettä ja sen luottoraja on 1000€. Nordean vastaava kortti on Visa Silver ja Tapiolan Master Cardina.


Mastercard vs. Visa

Suurimmat luottokortit ovat Suomessa ehdottomasti Visa ja Mastercard. Onko näissä korteissa jotain eroa ja jos on niin missä nämä erot näkyvät?

Jos katsotaan molempien korttien nettisuvuja niin kumpikin on maailman hyväksytyin maksukortti. Mikä sitten on totuus?

Jos vertaillaan korttien hyväksymiä automaatteja niin ero ei todellakaan ole kovinkaan suuri. Visa ilmoittaa, että keäkuussa 2014 sen korteilla sai nostettua rahaa 2 miljoonasta automaatista. Mastercard taas ilmoittaa samaksi lukemaksi 2,1 miljoonaa automaattia.


Mastercard versus Visa -kortitMastercard-, Maestro- tai Cirrus-nostoutomaatteja on tällä hetkellä yli 210 maassa. Visa on jälleen hieman kilpailijansa  perässä, sen verkosto yltää 200 maahan tai alueeseen.  Visa-korttia voi suomessa käyttää ostamiseen 80 000 liikkeessä ja maailmalla yli 24 miljoonassa liikkeessä.

Mastercard puolestaan kelpaa maailmalla noin 32 miljoonassa liikkeessä. Täydellinen lista kortin hyväksyvistä paikoista puuttuu kokonaan.

Suurimalla osasta luottokortin käyttäjistä on käytössään molemmat kortit. Jos esimerkikis puhutaan lomamatkoista niin on aina parasta ottaa mukaan molemmat. Tässäkin tapauksessa ei koko lomabudjettia ole syytä laskea luottokorttien varaan.

Tämä siitäkin huolimatta, että löytyy kuitenkin yksi maa, josta ei löydy yhtään Visa tai Mastercardi nostoautomaattia, ainakaan korttiyhtiöiden omilla ”ATM locator” sivuilla. Tämä maa on Pohjois Korea.

Tästä voit päätellä, että korttien erot eivät todellakaan ole suuria ja se on lähinnä mieltymyskysymys kumman haluaa ja kumpaa pankkisi esimerkiksi tarjoaa.


Vertailu eri luottokorttien koroista, kuluista ja eduista

Luottokorttien vertailussa on tärkeää ottaa huomioon niiden korot, kulut ja edut. Vaikka artikkelissa mainittiin joitakin luottokortteja, kuten S-Pankin S-Etukortti Visa ja Danske Mastercard, on markkinoilla paljon muitakin vaihtoehtoja. Tässä tarkastellaan joitakin niistä.


American Express

American Express, tai Amex, on yksi maailman tunnetuimmista luottokorttibrändeistä. Amex-kortteja on saatavilla useita erilaisia, joista jokaisella on omat etunsa ja kulunsa. Esimerkiksi American Express Gold -kortissa on korkeampi vuosimaksu kuin perus Amex-kortissa, mutta se tarjoaa myös enemmän etuja, kuten laajemman matkavakuutuksen ja pisteitä, joita voi käyttää esimerkiksi lentolippujen ostamiseen.


OP-Visa

Osuuspankin OP-Visa on yksi suosituimmista luottokorteista Suomessa. Sen vuosimaksu on alhainen ja se tarjoaa joustavan luottorajan. OP-Visa-kortilla voi kerätä myös OP-bonuksia, jotka voi käyttää esimerkiksi vakuutusmaksuihin tai pankkipalveluiden maksuihin.


Nordea Gold Mastercard

Nordean Gold Mastercard on premium-luokan luottokortti, joka tarjoaa monia etuja. Korttiin kuuluu esimerkiksi matkavakuutus ja -turva, sekä mahdollisuus kerätä Finnair Plus -pisteitä. Kortin vuosimaksu on korkeampi kuin perusluottokorteissa, mutta sen edut voivat kompensoida tämän.

Kun vertailet luottokortteja, on tärkeää ottaa huomioon omat tarpeesi ja elämäntilanteesi. Jos matkustat paljon, kortti johon sisältyy matkavakuutus voi olla hyvä valinta. Jos taas teet paljon ostoksia tietyissä kaupoissa, kannattaa valita kortti, joka tarjoaa bonuksia näistä ostoksista. Muista myös tarkistaa kortin korot ja muut kulut, jotta et päädy maksamaan enemmän kuin tarvitsee.


Yleistietoa Stockman Mastercardista

Stockman Mastercard on yleisluottokortti, johon on lisätty Stockmanin kanta-asiakaskortti. Tämä takaa kaikkien kanta-asiakashintojen olevan kortinhaltijan käytössä. Korttia voidaan kuitenkin käyttää missä tahansa liikkeessä joka Mastercardin kelpuuttaa maksuvälineeksi, niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Rahaa sen avulla saat nostetuksi maailmanlaajuisesti yli 2 miljoonasta pankkiautomaatista ja saat näin rahaa heti käyttöösi.

Tämän kortin käyttö on todella hyödyllistä koska sen avulla saat noin 30 päivää maksuaikaa. Kaikki kortilla tekemäsi ostokset kerryttävät myös bonuksiasi. Näitä bonuksia voit käyttää erilaisten Stockman tuotteiden ostamiseen.

Korttiin ei tule minkäänlaista avaus- tai vuosimaksua joten käyttämättömänä, se on todellakin täysin maksuton. (Tutustu ilmaisiin lainoihin ja vippeihin täällä.)

Kun ostat tuotteita luotoilla, niin saat itse valita eräpäivän, tämä päivä on lyhennysten ja korkojen maksupäivä. Nämä tulevat määräytymään 3 kuukauden Euribor-koron mukaan. Jos luotto ylittää eräpäivän, niin korko on 3 kk Euribor +10%.

Mastercard on maailman tunnetuin luottokortti ja myös Stockman Mastercard voi käyttää melkein missä tahansa liikutkin. Tämän kortin ikäraja on 18 vuotta ja sen luottoraja on 500 – 10 000€.

Tämä kortti todellakin sopii kaikille, se on edullinen ja monipuolinen. Se mahdollistaa myös pienemmän limiitin kuluttajalle, voit minimoida lainaamisen 500 euron luottorajalla. Myös sen bonukset tekevät kortista yhä houkuttelevamman vaihtoehdon päivittäiseen käyttöön.


Hyödyllinen maksuväline järkevällä korolla

Luottokortti on todella hyödyllinen maksuväline niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kannattaa kuitenkin pitää tarkkaa huolta sen käytöstä, jotta kulut eivät räjähdä käsiin. Useimmissa luottokorteissa on noin kuukauden koroton maksuaika.

Kun pysyt tämän rajan sisällä niin tällöin luottokortti on todella hyödyllinen ostoväline. Nykyaikana myös opiskelijat ja työttömät voivat päästä nauttimaan luottokortin tuomista eduista eirlaisten prepaid-luottokorttien ja vastaavien muodossa.

Muista aina luottokorttia hankkiessasi vertailla hintoja, selvittää todelliset kulut ja ”piilotetut” kulut. Ota myös selvää tarkalleen millaisia ovat korottomat ajanjaksot ja minkälaiset korot niiden jälkeen sinulle tulee.

Useissa korteissa on mahdollisuus alaikäisen lapsen saada rinnakkaiskortti vanhempien luottokorttiin, tämän kanssa kuten muutenkin kannattaa olla todella varovainen ja pitää kulut kurissa!


Usein kysytyt kysymykset


Miten haen luottokorttia ja mitä vaatimuksia sen saamiselle on?

Luottokorttia haetaan yleensä pankin tai luottokorttiyhtiön verkkosivujen kautta täyttämällä hakemuslomake. Vaatimuksina ovat usein säännölliset tulot, moitteeton luottohistoria ja vähintään 18 vuoden ikä. Joissakin tapauksissa vaaditaan myös tietty vähimmäistulo.


Mitä riskejä luottokortin käyttöön liittyy?

Luottokortin käyttöön liittyy riski velan kertymisestä, mikäli kulutusta ei hallita. Maksamattomat saldot voivat kasvattaa velkaa korkojen ja mahdollisten myöhästymismaksujen myötä. Tärkeää on noudattaa budjettia ja maksaa laskut ajallaan.


Sisältyykö luottokorttiin vakuutuksia?

Moniin luottokortteihin sisältyy vakuutuksia, kuten matkavakuutus ja ostoturvavakuutus. Vakuutusten kattavuus ja ehdot vaihtelevat korttiyhtiöiden ja pankkien välillä, joten ne kannattaa tarkistaa ennen kortin hankkimista.


Miten voin hallita luottokorttivelkaani?

Luottokorttivelkaa voi hallita seuraamalla tarkasti omaa kulutusta, asettamalla luottorajalle realistisen tason ja maksamalla laskut ajoissa. On suositeltavaa maksaa koko laskun summa eikä vain minimilyhennystä, jotta välttyisi korkeilta koroilta.


Miten käytän luottokorttia järkevästi?

Luottokorttia käytetään järkevästi hyödyntämällä sen tarjoamat edut, kuten korottomat maksuajat, mutta välttämällä impulssiostoksia ja kulutuksen kasvattamista kortin luoton avulla. Budjetointi ja menojen seuranta ovat avainasemassa.


Miten luottokorttien bonukset ja palkinnot eroavat toisistaan?

Luottokorttien bonukset ja palkinnot voivat sisältää esimerkiksi kanta-asiakaspisteitä, alennuksia, matkabonuksia tai cashback-etuja. Eri korttien tarjoukset vaihtelevat, joten vertailu on tärkeää löytääkseen itselle sopivimmat edut.


Miten luottokorttia tulisi käyttää ulkomailla?

Ulkomailla luottokorttia käytettäessä tulee varmistaa, ettei kortista peritä ylimääräisiä ulkomaankäyttömaksuja tai valuutanvaihtopalkkioita. Lisäksi on hyvä tietää, että joissakin maissa voi olla paikallisia rajoituksia kortin käytölle.


Miten luottokortin luottoraja määräytyy ja voiko sitä muuttaa?

Luottoraja määräytyy hakijan tulotason, luottohistorian ja muiden taloudellisten tekijöiden perusteella. Luottorajaa voi yleensä muuttaa ottamalla yhteyttä kortin myöntäneeseen pankkiin tai luottokorttiyhtiöön.


Mitä luottokorttien sovellukset tarjoavat?

Luottokorttien sovellukset tarjoavat usein mahdollisuuden seurata kortin käyttöä reaaliajassa, asettaa ilmoituksia ostoksista, tarkastella laskuja ja jopa hallinnoida bonuspisteitä. Sovellusten ominaisuudet vaihtelevat, joten niiden vertailu voi auttaa löytämään parhaan vaihtoehdon.


Mikä on rinnakkaiskortti ja miten se toimii?

Rinnakkaiskortti on pääkortinhaltijan luottokorttiin liitetty lisäkortti, jota voi käyttää esimerkiksi perheenjäsen. Rinnakkaiskortilla tehdyt ostokset laskutetaan pääkortinhaltijan tililtä, ja kortilla on yleensä sama luottoraja kuin pääkortilla. Rinnakkaiskortin käyttöön liittyvät ehdot kannattaa tarkistaa kortin myöntäjältä.


Sisällysluettelo

Viimeksi muokattu: