Lainavertailu 2024


Lainan hakeminen on tärkeä aloittaa tekemällä lainavertailu. Vertaamalla lainoja, saat selkeän kuvan siitä, minkä verran lainasta kannattaa maksaa kuluja ja korkoa. Toiset lainapalvelut tarjoavat lainaa pienellä korolla, mutta edelleen löytyy palveluja, joissa todellinen vuosikorko on korkea.

Vertaa Lainat 100 - 70000€ Ilman Vakuuksia

LainaajaLainatLaina-ajatIkäKorotHae Heti
Rensa.fi0€ - 0€0kk - 0kk0 v0
Bluestep Bank5000€ - 850000€10v - 30v18 v2.6
Fixura1000€ - 20000€2v - 6v21 v2.9 Tutustu
Kulutusluotto.com1000€ - 60000€1v - 15v20 v4 Tutustu
Haelaina.fi1000€ - 60000€1v - 15v18 v4 Tutustu
Lainaaheti.fi500€ - 60000€1v - 15v18 v4 Tutustu
Lainapaikka1000€ - 60000€1v - 15v18 v4.19
Rahoituslaitos100€ - 60000€1v - 20v18 v4.19 Tutustu
Vippi.org1000€ - 60000€1v - 15v18 v4.4 Tutustu
Luottoheti.fi1000€ - 60000€1v - 15v18 v4.5 Tutustu
Lainarahoitus1000€ - 60000€1v - 15v20 v4.5
Rahalaitos500€ - 70000€1v - 15v20 v4.6 Tutustu
Etua.fi500€ - 60000€1v - 15v20 v4.68 Tutustu
Morrow1000€ - 50000€1kk - 8v23 v4.9
Freedom Rahoitus1000€ - 60000€1v - 15v18 v4.99
Omalaina.fi100€ - 60000€1v - 20v18 v4.99
Sortter1000€ - 60000€1v - 20v20 v5
Unolaina500€ - 60000€1v - 15v20 v6.9
Alisa Pankki1000€ - 30000€2v - 10v20 v7
Bondora100€ - 10000€3kk - 5v18 v9.9
 

Markkinoilla on paljon eri lainapalveluita, joilla kaikilla on useita eri lainatuotteita haettavaksi. Ei siis kannata suuna päänä rynnätä ottamaan ensimmäinen pikalaina joka tulee vastaan, vaan keskittyä ja edetä rauhallisesti. Vertaa laina ja säästät rahaa!

Pikalainoja on tarjolla useita kappaleita, ja niiden välillä on suuria eroja. Eri lainatuotteita on yleensä kolme kappaletta, jotka jaottuvat lainasummien suuruuden mukaisesti. Suurin erotus pikalainatuotteiden välillä syntyy maksuajasta, lainaehdoista sekä lainasummasta. Tunnetuin pikalaina on varmasti edelleen pikavippi, mutta se on saanut vahvoja haastajia muutaman vuoden kuluessa. Kulutusluotto on toiseksi vanhin lainatuote.

Uusin ja suosituin pikalaina on joustoluotto, mikä on vallannut erityisesti tilaa vippimarkkinoilta. Aiemmin kulutusluotto oli ainoa vaihtoehto, mikäli vippi on summana liian pieni. Nyt joustoluoton avulla valikoimaa on tarkentunut keskisuurten lainasummien kohdalla. Pikalainat ovat päivittyneet vastaamaan kaikkia lainatarpeita, ja sen takia lainavertailu on tärkeää tehdä aina ennen hakemista. Lainavertailu onnistuu helposti lainahaun avulla Lainatarjousten vertailu on tärkeä muistaa


Eri pikalainat ja miten vertailla

Pikalainoja on tarjolla useita eri vaihtoehtoja ja vertaileminen on sen takia tärkeää. Vertaile lainat ja voit säästää useita satoja, ellei jopa tuhansia euroja rahaa lainan koroissa ja kustannuksissa. Nyrkkisääntönä voidaan pitää neuvoa, että mitä pidempi laina-aika sen tärkeämpää on tehdä huolellinen vertailu lainoille. Esittelemme eri pikalainat ja helpot vinkit tehokkaan lainavertailun tekemiseen. Vertaa laina huolellisesti ja tarkasti aina ennen hakemista. Nopeakin lainavertailu on tärkeä tehdä, vaikka kyseessä olisikin pieni vippi.


Pikavippi

Pikavippi on tunnetuin pikalaina, joka oli aiemmin suosituin lainatuote. Vippejä myönnetään 20 – 500 euron lainasummille. Maksuaika pikavipille on yleensä 3 – 30 päivää, ja ylimenevästä ajasta voidaan periä suuret myöhästymiskorot sekä maksut. Pikavippi ilman kuluja ja korkoja on yleinen lainatarjous ensilainaa hakeville. Siihen kannattaa ehdottomasti tarttua, mikäli lainasumma on riittävä ja voi olla varma, että takaisinmaksu onnistuu ennen eräpäivää. Ilmainen pikavippi on tietysti samalla myös se kaikista edullisin laina. Vippien vertaileminen on helppoa, koska laina-aika luotolle on lyhyt sekä summat pieniä.

 • Saatko vipin ilman kuluja ja korkoja? Ilmainen pikalaina on helppoa saada ensimmäisellä lainakerralla, muista siis tarkistaa tämä voisiko lainan saada ilmaiseksi
 • Tuleeko vipille käsittelykustannuksia tai tilinhoitomaksua?
 • Onko mahdollista siirtää eräpäivää missään olosuhteissa?
 • Kuinka paljon lainalle muodostuu korkoa? Voitko säästää maksamalla takaisin nopeammin, vai ovatko kulut lainalle kiinteät?

Vippejä on edelleen tarjolla usealla luotonmyöntäjällä, ja hyvin useasti ensilaina on ilmainen. Täysin kuluton ja koroton vippi on yleensä korkeintaan 400 euron suuruinen laina. Vippi pitkällä laina-ajalla ei ole yleensä hyvä lainatarjous, koska korot nousevat nopeasti turhan kalliiksi. Pitkän laina-ajan pikavipin sijaan kannattaa harkita joustoluottona myönnetty laina.


Joustoluotto

Pikalainojen vertailu säästää rahaa Vertaile lainat ja löydä paras pikalaina Joustoluotto syntyi täyttämään puutoksen pikavipin ja kulutusluottojen välillä. Markkinoilta puuttui 500 – 3000 euron luottoja vaihtuvalla maksuajalla tarjoavia lainapalveluita. Joustava laina toi myös mahdollisuuden maksaa laina koska tahansa pois täysimittaisena ilman kuluja. Joustoluotto eroaa myös muista pikalainoista sillä, ettei sitä siirretä tilille kertasuorituksena. Hakija saa pääsyn luottotilille, mistä voi nostaa haluamansa summan rahaa omalle tilille. Tämä antaa mahdollisuuden myös nostaa enemmän tai vähemmän lainaa mitä alun perin ajatteli. Suoritetut lainalyhennykset palautuvat tilille nostettavaksi luotoksi. Joutavien luottojen lainavertailu on helppoa, ota vain huomioon erityisesti kuluja ja takaisinmaksua koskevat asiat

 • Voitko maksaa koko lainasumman, milloin tahansa vai onko määritetty minimi aika lainalle?
 • Onko jokaiselle nostolle määritetty kustannukset, eli maksaako rahan siirtäminen omalle tiilille?
 • Saako ensimmäisen lainan nostaa ilman kuluja ja korkoja, eli onko laina ilmainen, mikäli sen maksaa takaisin ennen eräpäivää?

Joustoluottona myönnetty pikalaina on myös ainoa laina, missä voi nostaa rahaa tililleen yöaikaan. Kaikki muut lainat maksetaan kerralla tilille 07 – 23 välisenä aikana, mutta joustoluottotililtä voi nostaa rahaa aina kun tilillä on tarpeeksi katetta.


Kulutusluotto

Kulutusluotto ovat tarkoitettu isojen lainasummien hakemiseen. Kulutusluottona myönnetyt pikalainat ovat yleensä 1000 – 50000 euron suuruisia lainoja. Kaikki kulutusluotot myönnetään ilman vakuuksia tai takaajia. Kulutusluottoa voi käyttää isojen sijoitusten tekemiseen, kuten auton tai veneen ostamiseen. Isot lainasummat tarkoittavat pitkää maksuaikaa lainalle ja kulutusluotoissa maksuaika onkin yleensä 1 – 15 vuotta. Pitkä takaisinmaksuaika tarkoittaa nopeasti kertaantuvia kuluja, joten lainojen vertailu on erittäin tärkeää tehdä. Pitkä laina-aika on isompi velvoite kun 30 päivän vippi, joten vertailu kannattaa suorittaa huolellisesti kulutusluottoa hakiessa. Paras kulutusluotto löytyy hyvän lainavertailun avulla. Vertailemalla kulutusluoton eri osa-alueet huolellisesti voi olla varma ettei maksa turhasta. Kulutusluotto lainavertailu kannattaa tehdä huolellisesti. Voit käyttää avuksi seuraavia neuvoja

 • Lainan korolla on paljon merkitys. Laske vuosikoron ja kuukausikoron vaikutus lainalle
 • Onko kulutusluotolle määrätty joka kuukausi tilinhoitomaksu tai muu vastaava menoerä? Joka kuukausittainen meno voi käydä paljon kalliimmaksi kuin kertasuorituksena hoidettu
 • Tarjoaako luotonmyöntäjä mahdollisuuden lyhennysvapaisiin tai maksuvapaisiin kuukausiin?
 • Voiko eräpäivää siirtää tai laskea kuukausittaisen lyhennyksen uudelleen?

15 vuotta on pitkä aika maksaa lainaa takaisin ja niinpä usein suositus on lainojen yhdistäminen yhdeksi suureksi luotoksi. Huono sopimus voi käydä kalliiksi, sekä elämässä voi tapahtua muutoksia minkä takia ei pysty maksuja suorittamaan samalla tavalla kuin lainaa ottaessa. Näihin tilanteisiin voi varautua lainaturvan ja muiden lyhennystä tukevien palveluiden avulla.  


Vertailemalla lainoja säästät rahaa

Pikalaina lainavertailun avulla voit helposti säästää useita satoja euroja rahaa. Turha maksaa ylimääräisiä kuluja, mitkä voisi yhtä hyvin käyttää lainanlyhennyksiin. Vertailun avulla löydät parhaan vaihtoehdon missä maksat vain pakolliset kulut ja minimaaliset korot.

Lainavertailussa kannattaa ottaa kynä ja paperi sekä laskin avuksi. Nopeasti katsottuna voi toinen tarjous näyttää huomattavasti paremmalta, mutta pitää muistaa esimerkiksi laina-ajan vaikutus kuluihin. Kulut lainalle kannattaa laskea auki käyttäen lainatarjouksen numeroita, tarkat tiedot koroista, kuluista ja lyhennysten suuruudesta saa vasta virallisen lainatarjouksen myötä.

Esimerkki laskelmasta mistä selviää lainavertailun tuomat hyödyt: Jos joka kuukausi peritään 10 euron kulu tilinhoidoista tai muusta vastaavasta palvelusta, tule siitä kuluja 120 euroa vuodessa. 3 vuoden kuluessa summa on 360 euroa. Mikäli toisesta lainapalvelussa sama kulu on 300 euron kertasumma, on pitkässä lainasuhteessa huomattavasti edullisempaa maksaa kerralla enemmän. Parhaat vakuudettomat lainat löytyvät tekemällä huolellisen pikalaina vertailu ennen lainasopimuksen tekemistä. Pikalaina vertailu on helppoa Vertaa lainasi ennen hakemista, säästät satoja euroja helposti


Mitä tulee huomioida ennen lainahakua

Ennen kuin haet mitään pikalainaa tilille tai edes teet lainavertailua, niin kannattaa miettiä muutama seikka valmiiksi kunnolla

 • Selvitä kuinka paljon tarvitset lainaa. Lainaa ei kannata ottaa liikaa, eikä myöskään liian vähän
 • Laske oman talouden takaisinmaksukyky. Näin saat selville sen, kuinka pitkän laina-ajan tarvitset lainan maksamiseen takaisin.
 • Älä laske lyhennyksiä liian suuriksi, lainaa lyhennetään monta vuotta, joten suunnitelmaa kannattaa jättää hieman pelivaraa.

Lainavertailuja kannattaa tehdä vasta kun tietää, kuinka paljon pystyy lainaa maksamaan takaisin joka kuukausi. Hätiköinti voi kostautua maksuongelmina, mitkä johtavat kasvaviin kuluihin ja pahimmillaan luottotietohäiriöihin.


Ensilainojen lainavertailu

Lainavertailu kannattaa tehdä myös ensilainaa hakiessa, koska lainan voi saada usein täysin ilman mitään kuluja. Joustoluotto sekä vippi voi molemmat saada täysin ilman kuluja tai korkoja. Vippi on usein ilmainen 400 euroon asti, kunhan laina maksetaan takaisin ennen ensimmäistä eräpäivää. Joustoluotoissa voi saada ensinoston ilman kuluja ja korkoja. Luottotililtä voi nostaa yleensä korkeintaan 1000 euroa ilmaiseksi ensinostolla, mutta muutama palvelu tarjoaa jopa 2000 euron ilmaisen noston mahdollisuutta. Tarkista siis lainahaun avulla summat mitkä saat ilmaiseksi. Jos tarjolla on useita niin tee lainavertailu. Vertaile 100 - 50000 euron lainat


Helpoin keino vertailla lainoja

Kun perusteet ovat kunnossa, on lainavertailu erittäin helppoa tehdä. Käytä sivulta löytyvää lainahakua avuksi eri lainatarjousten löytämiseen. Voit lainahaun suodattimien avulla jo alustavasti vertailla lainoja, esimerkiksi suodattamalla esiin edullisimmat lainatarjoukset. Lainatarjouksista löydät aina tarkat tiedot kaikista kuluista ja koroista. Lainapalveluista voi ilmaiseksi pyytää lainatarjouksen, mikä helpottaa lainavertailun tekemistä, kun tarkat numerot ovat tiedossa.


Eri lainasummien vertailu:


Lainatarjousten hakeminen ja vertailu

 1. Käytä lainalaskuria eri vaihtoehtojen löytä Etsi 2 – 3 kappaletta lainapalveluita, mihin laitat lainahakemuksen. Saat lainatarjouksen vastauksena viestiisi.
 2. Tee lainavertailu. Vertaile kaikki lainatarjoukset huolellisesti keskenään, tarkastele kaikki osa-alueet tarjouksista, jotta parhaat lainat löytyvä
 3. Kun olet löytänyt parhaan lainan, siirry palvelun sivuille allekirjoittamaan lainasopimus.
 4. Rahat siirtyvät tilillesi yleensä välittömä Joustoluotossa saat pääsyn luottotilille, mistä voit siirtää haluamasi summan rahaa omalle tilille.

Lainavertailun tekeminen on ehkä tärkein osa, jos haluaa saada tililleen halvat lainat. Pikalainojen vertailulla säästät kuluissa ja koroissa, mitkä voit käyttää suoraan lainojen lyhentämiseen. Löydä paras pikalaina lainavertailun avulla!