Yrityslaina - etsitkö lainaa yrityksellesi?

Pyöritätkö yritystä ja tarvitset pientä tai mahdollisesti hieman suurempaakin lainaa? Meiltä löydät yrityslainaa alkaen pienistä summista suurempiin useiden kymmenien tuhansien eurojen lainoihin. Lainaaminen on helppoa ja sen hakeminen onnistuu 100 % verkon kautta. Olemme listanneet hieman erilaisia luotonmyöntäjiä ja pyrkineet valitsemaan vertailusta tämän hetken lainamarkkinoiden parhaimmat vaihtoehdot, jos kuitenkin epäilet hintoja, niin kannattaa verrata niitä myös itse. Tutustu lisää alapuolelta ja hae lainaa yritykselle helposti ja nopeasti!

 

Freedom Rahoitus - hae lainaa yrittäjälle

Freedom RahoitusFreedom Rahoituksen kautta voit hakea lainaa yritykselle kätevästi verkosta 500 - 40 000 euron väliltä. Jos olet siis aloitteleva yrittäjä ja olet hetkellisesti pienen lisärahoituksen tarpeessa ja haluat saada sen välittömästi käyttöösi, suosittelemme kääntymään Freedom Rahoituksen puoleen. Yhtiö tarjoaa lainoja pitkällä 1-15 vuoden maksuajalla. Tutustu lisää ja hae laina ilman vakuuksia Freedomilta alapuolella olevan painikkeen kautta.

 

 


Mistä paras mahdollinen yrityslaina aloittevalle yritykselle?

Jos haet lainaa uudelle yritykselle on sen saaminen mahdollista yläpuolella mainituista vaihtoehdoista, jotka tarjoavat vakuudettomat lainat netistä. Verkossa on myös kourallinen muita lainaa tarjoavia yhtiöitä, jotka eivät suoranaisesti myönnä yrityslainaa, mutta luottoa kuitenkin, pääasissa yksityishenkilöille. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että lainan saaminen näiden kautta ei onnistuisi jos hakijana toimii yritys. Voit hakea myös lainan pankista, mutta tämä edellyttää aina takaajan lainalle eli aloitteleva yrittäjä sitä tuskin saa jos ei ole mitään millä takaus onnistuu. Jos takaajia ei ole, on kuitenkin mahdollisuus saada esim. Finnvera takaamaan lainaa ja tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Eli ei muuta kuin kokeilemaan ja vertailemaan eri ratkaisuja, me tarjosimme jo omamme yläpuolella ja jos olet nopean lainan tarpeessa niin hae pikalaina yritykselle Rahaneuvoksen kautta.

 


Näistä rahoitusyhtiöistä saat vakuudettomat pienlainat yrityksellesi

Aloittelevan yrittäjän on vaikea saada lainaa pankista, joten listaamme tähän muutaman varteenotettavan vaihtoehdon, jotka myöntävät lainaa ilman vakuuksia ja takaajia.

 

Aasa.fi palvelu myöntää 2000 – 5000 euron vakuudettomia lainoja, joille saa 6 -24 kuukauden maksuajan. Lainahakemuksen täyttäminen on nopeaa ja lainapäätöksen saa parhaimmillaan jo saman päivän aikana. Aasalta voi hakea lainaa kaikki vähintään 20 vuotiaat suomen kansalaiset.

 

Omalaina rahoitusyhtiöltä voi hakea 100 – 20 000 euron suuruista lainaa ilman vakuuksia tai takaajia. Omalaina.fi on 100% suomalainen palvelu, joka on palvellut jo yli 300 000 suomalaista asiakasta. Omalaina palvelussa saa lainapäätöksen välittömästi ja rahat siirtyvät tilille parhaimmillaan jo lainahakemuksen jättöpäivänä. Lainahakemuksen jättäminen on aina ilmaista.

 

epikavippi.fi sivuilla voit avata jopa 10.000 euron suuruisen joustoluotto tilin. Luottotili on käytettävissäsi missä tahansa ja milloin tahansa. Joustoluotto poikkeaa normaalista kulutusluotosta siten, että se on jatkuvassa käytössä ja toimii samalla periaatteella kuin luottokortti. epikavipiltä saat luottopäätöksen heti hakemuksen jätettyäsi jonka jälkeen ensimmäisen noston voi tehdä milloin tahansa. Erittäin oivallinen ja varteenotettava rahoitusmuoto uuden yrityksesi hankintoihin.

 

Fixura vertaislainapalvelu myöntää lainaa 1000 – 10 000 euron väliltä. Fixuran lainat ovat vertaislainoja, eli lainaa ihmiseltä ihmiselle, et ole siis tekemisissä pankkien tai rahoitusyhtiöiden kanssa, hakiessasi yrityslainaa, vaan rahat tulevat ihan normaaleilta ihmisiltä, joille lainasumma on sijoitus. Fixura palvelu on ollut valtavassa kasvussa viime vuosina ja osasyy tähän on se, että Fixura palvelussa voi itse määrittää myös lainan korkoprosentin 6-27 prosenttiyksikön väliltä. Fixuran lainoille saa lisäksi 24 – 60 kuukauden maksuajan. Vertaislainan voi monesti saada normaalia pankin tai rahoitusyhtiön kulutusluottoa edullisemmin, joten kannattaa ehdottomasti tutustua myös vertaislainaan yrityslaina muotona.


FerratumBusiness myöntää yrityslainaa 2000 – 50 000 euroa, 6 – 12 kuukauden laina-ajalla. Nettihakemuksen täyttäminen kestää vain noin viisi minuuttia, jonka jälkeen saat tarvitsemasi pääoman käyttöön jo yhdessä päivässä. Lainaa hakiessa et tarvitse vakuuksia, paperitöitä tai haastatteluja. FerratumBusiness tekee päätökset yrityksesi tilan perusteella ja he ovat keskittyneet täysin pienten yritysten rahoittamiseen. FerratumBusiness myöntää yrityslainaa lähes vuorenvarmasti, mikäli yrityksellä on ollut toimintaa vähintään kahden vuoden ajan. Ferratumilla on erittäin selkeä hinnoittelu ja kaikki lainasta aiheutuvat kustannukset on selitetty rehdisti ja selkeästi. Maksamalla yrityslainaa takaisin ajallaan, saat myös lisälainaa paremmilla ehdoilla.

 


Milloin yrityslaina voi olla tarpeen?

Yrityslaina haetaan yleensä uuden yrityksen käynnistämiseen. Pienikin yrityslaina saattaa olla yrityksen toiminnan kannalta ratkaiseva tekijä. Etenkin silloin kun kyseinen laina hankitaan johonkin yrityksen toiminnan kannalta merkittävään tekijään, kuten uuteen laitteistoon. Lainaa voidaan tarvita myös silloin kun yrityksellä pyyhkii hyvin, esimerkiksi toimitilojen laajentamiseen tai tuotannon kasvattamiseen. Joskus laina voi olla hyväksi myös silloin, kun yritykselle täytyy tilata lisää tuotteita, jonkin tuotteen yllättävän suuren kysynnän vuoksi. Lainalla voi tasapainottaa myös taantuman tuomaa talousvajetta.

 


Myös yrityslaina kannattaa kilpailuttaa

Niin kuin mikä tahansa laina, niin myös yrityksesi pyörittämiseen tuleva laina kannattaa aina kilpailuttaa, sillä huolellisella kilpailutuksella ja vertailulla voit säästää merkittäviä summia lainan kokonaiskustannuksissa. Kaikki ylimääräiset kulut ovat nimittäin poissa yrityksesi kassasta ja sinun lompakostasi.

Lainan kilpailuttaminen ja vertailu on erittäin helppoa ja siihen täytyy ainoastaan käyttää hieman aikaa, mutta hyöty on selkeä silloin, kun löytyy halvin laina ja säästää kuluissa reiluisti. Ensimmäisenä sinun kannattaa varata aika pankkiin lainaneuvotteluihin, sillä pankkilaina on aina netissä toimivia rahoitusyhtiöitä edullisempi ratkaisu. Uusien yritysten kohdalla pankkilainan saaminen saattaa kuitenkin olla melko vaikeaa, sillä pankkien lainaehdot ovat usein erittäin vaativat. Jos pankkilainan saaminen ei onnistu, niin sinun kannattaakin siirtyä netissä toimivien rahoitusyhtiöiden puoleen. Netissä toimivilta rahoitusyhtiöiltä on mahdollista saada kymmenien tuhansien eurojen lainoja ilman vakuuksia tai takaajia. Yleensä rahoitusyhtiöt eivät myönnä lainaa suoraan yritykselle, vaan joudut itse hakemaan lainaa omalla nimelläsi. Tämä kuitenkin edellyttää, että sinulla on riittävät kuukausitulot lainan saamiseksi. Jos yrityksesi tekee kuitenkin voittoa ja nostat siitä riittävää tuloa itsellesi, niin voitkin alkaa täyttämään lainahakemuksia.

Ennen yrityslainaa sinun on mietittävä tarkkaan, kuinka paljon rahaa yrityksesi tarvitsee ja onko rahasumma varmasti riittävä johonkin hankintaan, vai tarvitsetko rahaa kenties lisää myöhemmin. Mikäli yrityslaina tulee toimintasi laajentamiseen, niin lainaa kannattaa ottaa sen verran paljon, että sinun ei tarvitse hakea uutta lainaa heti hankintojesi jälkeen, tehdäksesi lisää laajennuksia.

Kun olet saanut tarkan summan selville, voitkin siirtyä etsimään netistä rahoitusyhtiöitä, jotka tarjoavat kyseistä rahasummaa. Tähän sinun on hyvä käyttää apuna perinteistä kynä ja paperi menetelmää, johon kirjaat ylös kaikki löytämäsi rahoitusyhtiöt. Seuraavaksi sinun täytyy kiinnittää huomiota lainan korkoprosentteihin, todelliseen vuosikorkoon, tilinhoitomaksuihin sekä muihin palvelumaksuihin, joita lainaan liittyy. Lainan kustannusten arvioinnissa voit käyttää apuna lainalaskuria, joka löytyy lähes jokaisen rahoitusyhtiön nettisivuilta. Lainalaskuri antaa melko tarkan arvion lainan kokonaiskustannuksista sekä kuukausittaisista maksueristä. Lainalaskurilla saamasi tiedot voit kirjata ylös paperille ja katsoa mikä yritys tarjoaa lainaa edullisimmin. Kun laskelmat alkavat olla selvillä, niin voitkin alkaa täyttämään lainahakemuksia kyseisiin rahoitusyhtiöihin. Jätettyäsi lainahakemukset voitkin vetäytyä takavasemmalle ja odottaa, että lainatarjoukset saapuvat sähköpostiisi. Lainatarjouksista näet vielä lainojen todelliset kustannukset, joista voit sitten valita itsellesi mieluisimman yrityslainan. Lainahakemusten jättäminen on aina täysin ilmaista ja saatu lainatarjous ei velvoita sinua mihinkään. Lainasopimus astuu voimaan vasta sitten, kun olet allekirjoittanut sen sähköisesti omilla verkkopankkitunnuksillasi.

Ymmärrämme, että tämä voi olla aikaa vievää puuhaa, varsinkin jos sinulla on myös yritys pyöritettävänäsi, mutta se todellakin kannattaa tehdä, sillä suurissa summissa voit säästää useita tuhansia euroja. Kilpailutuksen ja vertailun voit tietenkin antaa myös jonkin netissä toimivan lainanvälityspalvelun tehtäväksi. Lainanvälityspalveluja netissä tarjoavat ainakin Rahalaitos, Etua.fi sekä Freedomrahoitus.

Freedomrahoituksen kautta onnistuu myös suora yrityslainan hakeminen ja se onkin tällä hetkellä ainoa netissä toimiva rahoituslaitos, joka myöntää lainaa yritykselle.

 


Miksi en saanut yrityslainaa?

Yrityslainapäätöksen hylkäämisen yleisin syy on se, että yritykselläsi on maksuhäiriöitä tai maksamatonta verovelkaa. Pankit eivät myönnä lainoja yrityksille, joilla on jo valmiiksi velkaa tai maksuvaikeuksia, joten mikäli tiedostat, että yritykselläsi on maksamattomia verovelkoja, niin yrityslainan hakeminen on turhaa. Yrityksesi liikevaihdon on tietenkin myös oltava riittävä lainan myöntämiseksi. Jos liikevaihto on nollilla, niin ymmärrettävää on, että lainaa ei tällöin pankeilta heru.

Jos haet omalla nimelläsi lainaa yritykselle, niin lainapäätöksen hylkääminen voi johtua siitä, että sinulla on maksuhäiriömerkintä tai tulosi ovat riittämättömät lainan myöntämiseksi.

 


Voiko yrityslainaa hakea toiminimelle?

Yrityslainaa myönnetään myös toiminimelle, itse asiassa yritysmuodolla ei ole merkitystä, sillä ainoa merkittävä tekijä on, että yritykselläsi ei ole verovelkaa eikä maksuhäiriöitä. Yrityksesi taustojen tulee tietenkin muutenkin olla puhtaat ja nuhteettomat. Lainan saamiseksi hakijalta edellytetään tietenkin myös täysi-ikäisyyttä, yleensä 18 vuoden ikää, mutta jotkin netissä toimivat rahoitusyhtiöt saattavat vaatia jopa 26 vuoden ikää, ennen kuin lainaa voidaan myöntää yritykselle. Myös yrityksen osoitteen ja lainan hakijan osoitteen on oltava suomessa, jotta lainan myöntäminen on mahdollista.

 


Lainaa yritykselle / yrittäjälle - pankkikaan ei ole huono ratkaisu

Jos et löydä lainaa yrittäjälle, voit aina kokeilla myös pankkia, joka on tosin jossain määrin tiukempi lainaehdoiltaan kuin yksityiset luotonmyöntäjät. Pankki kun ei myönnä lainaa koskaan ilman vakuuksia ja takaajia eli nuoren tulottoman yrittäjän on esimerkiksi erittäin hankala saada minkäänlaista lainaa pankin kautta.


Sisällysluettelo

Viimeksi muokattu: