Lainaa 18 vuotiaalle - hae laina heti ilman vakuuksia 18v ikäisenä

Lainaa 18 vuotiaalle - hae laina heti ilman vakuuksia 18v ikäisenä

Kattava opas pikavipin ottoon 18-vuotiaalle nuorelle

Pikavipin ottaminen 18-vuotiaana ei ole hankalaa, vaan melko yksinkertaista, mikä tekee siitä matalan kynnyksen lainan. Silti soitellen sotaan ei kannata lähteä, vaan ennen ensimmäisen pikavipin ottamista on hyvä perehtyä siihen, mistä pikavipeissä oikeastaan on kysymys. Pikalainoista liikkuu monenlaisia tarinoita, eivätkä useat niistä ole erityisen mairittelevia. Pikavippien huono maine on kuitenkin syntynyt niiden alkuaikojen villien vuosien vuoksi. Nykyään ne ovat hyvä lainamuoto siinä missä muutkin lainatyypit.

Harva oikeastaan on kovinkaan hyvin perillä siitä, miten pikavipit toimivat. Myös se, mitä pikavipit oikeastaan ovat, on monelle epäselvää. Tämän artikkelin tarkoitus onkin antaa lukijalleen kaikki oleellinen tieto pikavipeistä, etenkin juuri täysikäistyneille, jotka pohtivat, onko olemassa hyvää lainaa 18 vuotiaalle.


Minkälainen laina pikavippi 18v ikäiselle on?Nyt saa halpaa lainaa 18 vuotiaalle

Pikavippi on lyhytaikainen laina, johon ei vaadita vakuuksia. Sen vuoksi pikavippi 18 v:lle on erityisen hyvä lainamuoto, sillä vakuudet nousevat joskus kynnyskysymykseksi jopa niille, jotka ovat olleet vuosia työelämässä saati sitten vasta aikuisuuteen astuneelle nuorelle. Pikavipin saamiseen tavallisesti riittää, että hakijalla on säännöllisiä tuloja sekä on muuten hoitanut asiakkaansa mallikkaasti.

Asioiden mallikkaasti hoitaminen tarkoittaa tässä tapauksessa käytännössä sitä, ettei asiakkaalla on puhtaat luottotiedot. Pikalainoja myönnetään helpommin kuin esimerkiksi pankkilinoja, mutta ei sentään aivan kaikille. Myös pikavippejä myöntävät luottoyritykset karsivat hakijoista pois ne, joiden katsotaan olevan potentiaalisesti kykenemättömiä maksamaan laina takaisin.


Onko 18v pikavippejä myöntäviä firmoja paljon?

Pikavippejä myöntäviä yrityksiä on hyvin paljon. Kun pikavipit olivat vasta rantautuneet Suomeen, uusia pikavippifirmoja tuntui syntyvän lähes päivittäin. Tänä päivänä pikavippibisneksen kasvu on hidastunut ja muuttanut muotoaan sen alkuajoista, mutta pikalainaa voi edelleen saada monista firmoista. Pikavippiä etsivällä nuoren voi olla jopa vaikea valita monista eri vaihtoehdoista.

Jokainen yritys ei kuitenkaan tarjoa lainaa 18 vuotiaalle, vaan firman asettama alaikäraja lainan hakemiselle voi olla esimerkiksi 20 tai 22 vuotta. Meressä on kuitenkin runsaasti kalaa, joten varmasti löytyy myös firmoja joiden intresseissä on tarjota pikavippi 18 v:lle. Ei siis kannata masentua, jos ensimmäinen firma, jonka sivuja katselee, ei anna lainaa 18-vuotiaalle.


Miten pikavippibisnes on muuttunut?

Alun alkaen pikavippejä ei säädelty kovinkaan tarkkaan lainsäädännöllä, sillä niihin ei aluksi oikein osattu suhtautua. Tämä johti siihen, että pikavipeistä saatettiin pyytää älyttömiä korkoja, joten alun perin pienelle pikavipille saattoi tulla hintaa moninkertaisesti alkuperäisen lainahinnan verran. Lainsäädäntöä kuitenkin muutettiin 2013 ja nykyään alle 2 000 euron lainoille on asetettu korkokatto. Lainmuutoksen jälkeen todellinen vuosikorko alle 2000 euron pikalainoille saa olla enää 51 %.

Tämä on tosin johtanut siihen, että monesti pikalainan joutuu ottamaan niin sanottuna joustoluottona, jolloin lainaa myönnetään kerralla aina enemmän kuin 2000 euroa, vaikka koko lainaa ei olekaan pakko nostaa, vaan ainoastaan haluamansa summa. Ideana on tietenkin, että korkokattolakia pystyttäisiin kiertämään. Kuitenkaan yhtä pahoja ylilyöntejä vippien suhteen ei enää tapahdu kuin vippibisneksen villeinä vuosina, joten nykyään pikalainan ottaminen on turvallista ja kohtuuhintaista.

Myös uutena muutoksena on ns. yhdistelylainat, eli voit yhdistää lainat yhdeksi suureksi luotoksi. Tällaista lainamuotoa kutsutaan myös nimellä lainojen yhdistäminen ja se on viime aikoina tullut yhä suositummaksi, sillä vanhojen pienten lainojen yhdistäminen säästää paljon rahaa. Myös 18-vuotiaana kannattaa harkita lainojen yhdistämistä, jos vippejä on jo kertynyt useita.


Korkokaton lisäksi on asetettu myös muita kuluttajaa suojaavia säädöksiä

Kuluttajan asema on parantunut vuosien kuluessa muutenkin kuin pelkästään korkokaton muodossa. Alun perin pikavipin sai tilille vuorokauden ympäri, jolloin ihmiset varsinkin humalassa tekivät huonoja ratkaisuja. Pikavippejä ei näet ole kovinkaan järkevä ottaa juhlimista varten ainakaan päihtyneenä, jolloin harkintakyky on alentunut. Nykyään kuitenkin pikalainaa saa nosta tililleen vain klo 7–23, jolloin tyhmimmät alkoholihuuruiset päähänpistot jäävät toteutumatta. Pikalaina kuitenkin voidaan myöntää myös yöaikaan, mutta silloin sen saa tililleen vasta aamulla.

Nykyään myös henkilön tulee tunnistautua pikalainaa hakiessaan, mikä pienentää riskiä siitä, että omia henkilötietoja käytettäisiin väärin. Tavallisesti tunnistautuminen tapahtuu omilla verkkopankkitunnuksilla, mikä on helppo ja nopea turvatoimenpide. Onkin hyvä pitää mielessä, että omia verkkopankkitunnuksia ei saa koskaan luovuttaa kenellekään toiselle, ei edes omalle seurustelukumppanille.


Tuleeko laina 18-vuotiaalle kalliiksi?Pikavippi 18v nuorelle on tarjolla monessa paikassa

Kallis on suhteellinen käsitys. Toki pikavipille tulee kuluja verrattuna siihen, että käyttäisi omaa rahaansa lainarahan sijasta, mutta ei pikavippi perikatoon aja. Kunhan etukäteen käy läpi maksuohjelman sekä sen, että takaisinmaksuun on varaa, pikavipin otto on melko riskitöntä. Tietysti etukäteen hankintoihin säästämällä pääsee halvemmalla, mutta monesti pikavippi on kätevä silloin, kun eteen tulee joku odottamaton meno. Esimerkiksi pesukoneen hajotessa yllättäen voi usein olla pakko hankkia uusi välittömästi, sillä harva haluaa pestä nyrkkipyykkiä ne kuukaudet, jotka säästämiseen kuluisivat.

Halvimmaksi pikavippi tulee silloin, kun jaksaa vertailla useamman pikavippipaikan lainojen hintoja. Kuten muissakin tuotteissa myös pikalainojen kohdalla eri palveluntarjoajien hinnoissa on eroa. Pikavippi 18v:n kannattaa pyrkiä maksamaan pois niin nopeasti kuin mahdollista, sillä lainan kulut kasvavat tyypillisesti koko lainan elinajan. Sen vuoksi lainanottajalle edullisinta on kuolettaa laina mahdollisimman nopeasti. Uset yrityksen myöntävät lainan täysin ilmaiseksi, jos maksat sen 30 päivän sisällä pois. Tämä jos mikä on varmasti edullisin laina 18-vuotiaalle.


Miten voi tietää, mistä 18-vuotias saa lainan edullisimmin?

Tämä olisikin raskas tehtävä, jos jokaisen pikavippejä tarjoavan firman sivustot täytyisi käydä läpi yksitellen löytääksesi halvimmat lainat. Tällaiseen tehtävään saisi upotettua monen työpäivän verran tunteja. Onneksi monille nettisivustoilla on vertailtu pikavippejä keskenään, joten tällaisella sivustolla vierailtuaan on jo hyvin perillä siitä, mistä laina kannattaisi ottaa. Vippien perustiedot on kerätty pähkinänkuoreen, joten on helppo huomata, mitkä ovat itselle potentiaalisimmat paikat lainanhakuun. Useimmiten vippivertaluihin on myös merkitty, heruuko lainaa 18 vuotiaalle vai vaaditaanko korkeampaa ikää.

Lainan etsimiseen ei siis tarvitse käyttää paljoa aikaa, jos ei halua. Toki vähintään parin lupaavimman rahoituslaitoksen sivuilla on hyvä käydä ennen kuin lähettää lainahakemuksen, mutta kymmenittäin niitä ei ole tarvetta käydä läpi.


Saako 18-vuotias lainaa nopeasti?

Pikavipin saa todella nopeasti – eihän se muuten mikään pikavippi olisikaan! Normaalisti hakemuksen jättämisen jälkeen rahat ovat tilillä jo muutamassa tunnissa, joskus jopa minuuteissa. Kannattaa kuitenkin aina tarkistaa palveluntarjoajien ehdot erikseen, sillä esimerkiksi joihinkin tiettyihin pankkeihin rahat saattavat siirtyä hitaammin tai joidenkin palveluntarjoajien lainahakemusten käsittelyajat ylipäätänsä tavallista hitaampia.

Pikavippien juju onkin juuri se, että akuutissa rahapulassa lainan saa supernopeasti. Tällöin ei tarvitse jäädä kiristelemään hampaitaan byrokratiaviidakkoon, vaan tietää, että lainarahat saa nopeasti tililleen. Pikavippi on monesti pelastus silloin, kun rahat tarvitsee erittäin nopealla aikataululla. Asiaa toki helpottaa sekin, että pikavipit haetaan täysin sähköisesti, joten mihinkään konttoriin ei tarvitse lähteä ravaamaan lainan saamisen toivossa.


Mitä, jos lainaa ei saa maksettua pois?

Tämä on tietenkin kinkkinen tilanne varsinkin 18-vuotiaana. On tärkeää jo ennen pikavipin ottamista käydä läpi oma taloustilanne ja varmistua, että lainan takaisinmaksu onnistuu. Jos oma rahallinen tilanne ei vakuuta siitä, että lainan pystyy maksamaan takaisin, ei pikavippiä kannatta missään tapauksessa ottaa. On myös suotavaa, että pikavippejä ei yhdellä henkilöllä olisi kovin montaa kerrallaan, vaan parasta olisi, että kulutusluottoja olisi ainoastaan yksi kerrallaan. Näin ollen uudet lainat tulee unohtaa, ennenkö vanhat on maksettu pois.

Jos vaikeuksiin kuitenkin joutuu, kannattaa mahdollisimman pian ottaa yhteyttä luoton myöntäneeseen tahoon, sillä maksuaikataulusta pystytään usein tarvittaessa neuvottelemaan. Pahin mahdollinen vaihtoehto on antaa lainan erääntyä, sillä tällöin tilanteesta voi tulla ikäviä seuraamuksia. Ennen pitkää maksamattomista laskuista tulee luottohäiriömerkintä, vaikka tämä ei yhdessä yössä tapahdukaan, vaan vaatii pitempiaikaisen laskujen viivästymisen.

Jos siis pikalainan otettuaan huomaa, että lainan kuolettaminen ei suju suunnitelmien mukaan kannattaa toimia mahdollisimman nopeasti tilanteen korjaamiseksi. Vaikka saattaisikin tuntua nololta ottaa yhteyttä lainantarjoajaan, niin se on aina parempi vaihtoehto kuin se, että antaa lainan mennä perintään.


Onko kulutusluotto vain nuorten 18-vuotiaiden juttu?

Pikavippejä eivät suinkaan hae vain nuoret 18v täyttäneet, vaan pikavippien kohdalla voidaan puhua todellisesta koko kansan lainasta. Nuoret aikuiset eli 18–25-vuotiaat ovat kylläkin ikäryhmä, joka ottaa pikavippejä kaikista eniten, mutta ero muihin ikäryhmiin ei ole jättimäinen. Pikalainan hakijat eivät edustakaan mitään tiettyä ikäryhmää tai yhteiskuntaluokkaa, vaan pikavippeihin turvautuvat hyvin erilaisissa elämäntilanteissa olevat ihmiset. Akuutti rahantarve voi iskeä silloin tällöin lähes kenelle vain, ja kaikilla ei ole säästöjä, jotka auttaisivat rahapulan ylitse.

Esimerkiksi eläkeläiset ja opiskelijat hakevat pikavippejä kohtuullisen ahkerasti, sillä heidän kuukausitulonsa voivat olla hyvinkin pieniä, jolloin yllättävät menot voivat kirpaista kukkarossa yllättävänkin kipeästi.

Itse asiassa suurin osa pikavippien ottajista on kuitenkin työssä käyviä henkilöitä, joten mielikuvat pikavipin käyttäjistä syrjäytyneinä kaljankittaajina eivät pidä lainkaan paikkaansa. Silti työssäkäyvälläkään ei aina ole välttämättä rahaa kuitata odottamatonta laskua. Pikavipin ottaja voi siis olla aivan kuka tahansa, joka tarvitsee lisärahoitusta arkeensa elämän yllättävien käänteiden takia.


Sisällysluettelo

Viimeksi muokattu: