Vakuudeton laina

Mitä ovat vakuudettomat luotot?

vakuudeton laina

 

Vakuudettomia lainoja löytyy monia erilaisia. Yhteistä näillä kaikilla on lähinnä se, että et tarvitse lainaamallesi summalle minkäänlaisia vakuuksia. Usein lainaa haettaessa tarvitset esimerkiksi talon, auton tai toisia henkilöitä takaajiksi, mutta lainat jotai saat ilman vakuuksia, eivät vaadi sinulta muuta kuin puhtaat luottotiedot, sekä maksukykyä. Esittelen seuraavassa muutamia esimerkkejä vakuudettomista lainoista.

 

 

  Kulutusluotto on sanansa mukaisesti luotto, joka on tarkoitettu kuluttamiseen. Tälläisinä lainoina yleensä pidetään yli 1000 euron suuruisia luottoja. Lainasummat voivat nousta jopa 20,000 euroon, mutta harvoin tämän yli. Kulutusluottoja on netti pullollaan ja löytyy useita eri vaihtoehtoja, joista voi lainaa yrittää hakea. Näiltäkin sivuilta löytyy kulutusluotto vertailu. Laina-aika vaihtelee kulutusluotoissa muutamasta kuukaudesta muutamiin vuosiin. Vaikka internetistä löytyisikin monia eri kulutusluottoja, voi järkevintä olla mennä ensin omaan pankkiin kysymään lainatarjousta. Tämän jälkeen sitten jättää internetissä muutamia hakemuksia (hakemuksen jättäminen on yleensä täysin ilmaista, eikä sido mihinkään). Tämän jälkeen sitten kun lainapäätökset on saatu, vertailla mistä saat parhaalla hinnalla lainaa ja valita sen mukaan. Luottokortti on yksi vakuudettoman lainan muodoista. Tälläisellä kortilla tarkoitetaan luottoyhtiön myöntämää luottokorttia, johon on varattu luottoa ostoksien tekoa varten. Kortista sitten maksetaan käyttömaksua sekä luotosta korkoa. Luottokortti on hyvä vaihtoehto silloin, jos yllättäviä menoja tuntuu olevan usein, mutta kuun lopussa kuitenkin maksukykyä löytyy. Eri luottokortteja on esimerkiksi VISA, Mastercard sekä American Express.

Vipit voidaan myös lukea luotoiksi joihin ei vakuutta tai takaajaa tarvitse. Yleensä pikavipeistä kuitenkin käytetään jotain muuta nimitystä, esimerkiksi pienlainat, koska lainasummat ovat usein niin pieniä, ettei ne varsinaisia lainoja niinkään ole. Monet yritykset ovat kuitenkin lanseeranneet tarjontaansa paljon suurempiakin lainoja. Yksi näistä on esimerkiksi epikavippi, joka tarjoaa asikkailleen suurempiakin pikavippejä. Kannattaa siis tutustua asiaan myös pikavippien osalta!